Dementorok csókja

MEGJELENT: 2016. február 19. | SZERZŐ: Rácz András

Kevés olyan mese van, ami annyira megmozgatta volna egy egész nemzedék fantáziáját, mint a Harry Potter sorozat. Persze, persze az idősebbek most rögtön rávághatják, hogy a Winnetou-eposz több, mint száz esztendős burjánzása legalább akkora történet, mint a szerethető varzslótanonc iránti rajongás, mások esetleg a robinsoniádák végtelen sorát hoznák elő, vagy a Búsképű Lovag újabb és újabb feldolgozására mutatnának rá, de azért valljuk be, viszonylag kevés irodalmi legendát láthatunk embertársaink bőrére varrva.
A Harry Potter rajongók tetoválásaiból közlünk egy kis összeállítást.

 

A leglátványosabbak a roxforti iskolaépületet, vagy egy-egy megkapó jelentet ábrázolnak a meséből. Akad itt részletesen kidolgozott tetoválás és akad jelzésszerű, vonalas rajz. Van, aki kedvenc jelenetét varratja magára, más a legkedveltebb közösség címerét. A kínálat kimeríthetetlen.

 

Más irányba mutatnak az idézetek. Sokak számára J.K. Rowling igazán inspiráló szerző. Egy-egy mondat afféle életprogramként jelenik meg a rajongók legkülönfélébb testtájain, de találunk olyan Potter-fant is, aki tartalmas, vagy tartalom nélküli varázsigéket ír magára.

 

De van olyan is – mint ez a fiatalember –, aki az azkabani fogoly, azaz a Sirius Black, börtönben viselt sorszámát tetováltatta magára. A kérdés már csak az, vajon megkapta-e hozzá a dementorok csókját is…

 

Címkefelhő
Megosztás

Egypercesek

Európa furcsa halála

Európa furcsa halála

A tömeges bevándorlás miatt egyre több ember érzi úgy, idegen saját hazájában

Jószolgálati mozgalommal a gyógyulásért

Fontos az orvos és beteg közötti, bizalomra és együttérzésre épülő viszony

Júdás elszabadul az űrben

Ki lehet, aki megpróbálja elszabotálni az emberiség ügyét

Heine és Berlioz levelei

Az ágyhoz kötöttségtől szenvedő Heine a „matrac-sír” („Matratzengruft”) nyelvi leleményt használja

Ismét itt az Irodalom éjszakája

A szerelem a középpontban

Feliratkozás a hírlevélre

Email