Ismerős törölve: A web sötét oldala

MEGJELENT: 2020. szeptember 4., péntek | SZERZŐ: Oxi

Hölgyeim és Uraim, kedves Lányok és Fiúk, ezennel bejelentjük, itt az új horrorfilmes korszak, melyben a trendi produkciók a desktop film kategóriába sorolandók. Ezek lényege, hogy a film majd egészét egy számítógépes monitoron keresztül láthatjuk, mivel a szereplők egymással videócsetelve láthatók. Az Ismerős törölve is egy ilyen horrormozi, mely egy, a főhős által eltulajdonított laptop körül bonyolódik. A rideg képernyő mód ellenére a film nem szűkölködik akciókban és persze – ahogy egy horrorhoz illik – véres gyilkosságokban.

Kép forrása

Youtube
LEJÁTSZÁS

Spotify
LEJÁTSZÁS

Apple Podcasts
LEJÁTSZÁS

Könyv-Kult Bibliopod
LEJÁTSZÁS

A 2020 Filmodüsszeia két állandó műsorvezetője, Géczy Dávid filmrendező és Pöltl Oxi Zoltán újságíró az Ismerős törölve című horrofilmmel kapcsolatban a következő kérdésekre keresik a választ. Valóban kellő látványvilágot nyújt-e az új nemzedékeket megszólítani kívánó, ún. desktop filmek statikussága? Miért emelkedik ki az ehhez a vonalhoz sorolható korábbi produkciók közül ez a film? A desktop filmek valóban a digitális forradalom gyermekeinek életérzéseit és világát tükrözik? És ez a fent idézett nemzedék tényleg élete nagy részét a számítógép és/vagy az okostelefon vonzásában és rajta csüngve éli le? Mennyiben örökölte meg az Ismerős törölve a korábbi, ehhez hasonló filmek cselekmény-sablonjait, az internet sötét bugyraiból a felhasználók felé irányuló, látszólag kivédhetetlen rettegést és pusztítást?
Megosztás

Egypercesek

Csúcsra jár a MEK

Csúcsra jár a MEK

Az előző évihez képest 30 százalékkal emelkedett a nemzeti könyvtár által üzemeltetett online felület olvasottsága

Cserepont szolgáltatást indított az FSZEK!

Még ha nem is vagyunk kint a vízből, de örömhír, hogy újra lehet könyveket kölcsönözni, hála a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár eszes megoldásának

Kürti László Balassi Bálint-emlékkardot kapott

Az irodalmi elismerés másik idei díjazottja Ross Gillett ausztrál költő, műfordító

A képíró, Szalay Lajos

„Ha két grafikus neve marad fenn a XX. századból az utókornak, az egyik én leszek, ha csak egy, akkor Szalay Lajos.”

Stephen King, a mecénás

Kifizeti a diákok által írt könyv mintegy kétmillió forintos kiadási költségét