Hogyan találtam rá a boldogságra a Puskinban

A közelmúlt filmtermésének legjavából huszonnégy alkotást vetítenek az idei Vertigo Filmhéten, amely július 24. és 31. között várja az érdeklődőket a fővárosi Puskin moziban. A szervezők tájékoztatója szerint angol és lengyel kosztümös történelmi filmek, dán thriller, francia romantikus vígjáték és családi film, magyar animációs mesefilm, német háborús dráma, amerikai Oscar-díjas film és számos fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban. 

Kép forrása

Kettős életek
Az idei vetítéssorozathoz három vidéki helyszín is csatlakozik: a szombathelyi Agora – Savaria Filmszínház, a szegedi Belvárosi mozi és a szolnoki TISZApART Mozi. 
A fesztivál nyitófilmje a Kettős életek című francia párkapcsolati vígjáték lesz, amelyet az országos premier előtt láthat a magyar közönség. A Kettős életek az Oscar-díjas Juliette Binoche főszereplésével és a magyar felmenőkkel rendelkező Olivier Assayas főszereplésével készült.
Ugyancsak premier előtt lesz látható a többszörös díjnyertes skandináv bűnügyi film, a Góliát; az Ugye boldog vagy? című német párkapcsolati komédia; Raoul Taburin című francia családi film; valamint a Téglás István és Mátray László főszereplésével készült román dráma, az Egy herceg és egy fél.

Kép forrása

Egy pantomimművész élete
Július 25-én tűzik műsorra a Keira Knightley és Dominic West főszereplésével Magyarországon forgatott Colette című történelmi drámát, amely Sidonie-Gabrielle Colette író, újságíró, színésznő, pantomimművész életéről szól. Aznap láthatja a közönség Aki Kaurismäki finn rendező Bérgyilkost fogadtam című kultfilmjének azonos című „szabad adaptációját” Tom Wilkinsonnal a főszerepben, valamint a megtörtént eseményeken alapuló Az eltűnteket Gerard Butlerrel és Peter Mullannal.
Július 26-án a skandináv bűnügyi filmek kerülnek a középpontba. Műsorra tűzik a dán Oscar-nevezett, többszörös díjnyertes, CineFest fődíjas A bűnös című filmet, a Jussi Adler-Olsen nemzetközi bestselleréből készült A 64-es betegnaplót, majd a kortárs svéd társadalmi peremlétről szóló Góliátot láthatják a nézők. 

Kép forrása

Az Úr hangja
Július 27-én magyar napot tartanak. Látható lesz a Lengemesék 2 – Tél a Nádtengeren című animációs film, a cannes-i díjazott, több Magyar Filmdíjjal elismert Egy nap, és Pálfi György legújabb filmje, Az Úr hangja is. A napot a Szász Attila-Köbli Norbert alkotópáros új filmje, az Apró mesék zárja Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente főszereplésével.
Július 28-án francia filmek szerepelnek a programban. A Raoul Taburin című családi film nyitja a francia filmek sorát, amelyet a Bazi nagy francia lagzik 2. és Gaspar Noé Eksztázis című alkotása követ, majd a napot a megtörtént eseményeken alapuló történelmi darab, a Pajzán kíváncsiság zárja.
Július 29-én amerikai filmeké a mozivászon. Levetítik A Végállomás: esküvő című 2018-as alkotást Keanu Reeves és Winona Ryader főszereplésével. Újra látható lesz a Holdfény című, három Oscar-díjas dráma, valamint a Wind River – Gyilkos nyomon című thriller is.
Kelet-európai nap lesz július 30-án. A lengyeleket a Még egy nap élet című, többszörös díjnyertes animációs film, valamint Krzysztof Zanussi magyar koprodukcióban, László Zsolt főszereplésével készült, Éter című történelmi drámája képviseli; Romániából pedig az Egy herceg és egy fél című alkotás lesz látható.
A zárónapon német filmeket vetítenek: a Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón című vígjáték mellett a Tranzit című dráma és az Ugye boldog vagy? című párkapcsolati komédia lesz műsoron.