Film készül Puskás Öcsiről

MEGJELENT: 2017. május 18. | SZERZŐ: László T. András

A leghíresebb magyar labdarúgóról, Puskás Ferencről készít filmet Andy Vajna producer és Joe Eszterhas, a világhírű magyar származású amerikai forgatókönyvíró. Az ötletgazdák nagyszabású nemzetközi, magánfinanszírozású produkcióban gondolkodnak.

Sok a nyitott kérdés

„Producerként régóta gondolkodom azon, hogyan lehetne a leghíresebb magyar labdarúgóról, Puskásról egy izgalmas, a közönségnek is érdekes filmet készíteni. Elkezdtük a munkát Joe Eszterhasszal, aki már dolgozik a film forgatókönyvén. Joe-val remek csapat vagyunk, több filmet készítettünk már közösen, legutóbb a Szabadság, szerelem filmen dolgoztunk együtt” – nyilatkozott a kezdeményezésről Vajna.
Joe Eszterhas magyar származású amerikai író és producer, több közt az Elemi ösztön, a Flashdance, a Music Box, a Showgirls című filmek fűződnek a nevéhez. 2012-ben Andy Vajna és a Magyar Nemzeti Filmalap meghívására mesterkurzust tartott Budapesten.
„Puskást a világon mindenhol ismerik, sok helyen még a mai napig Magyarországról Puskás neve jut először az emberek eszébe. Itt volt az ideje, hogy a Puskás életéről film készüljön. Egyelőre dolgozunk az ötleten, sok a nyitott kérdés, de mindenképpen egy nagyszabású nemzetközi, magánfinanszírozású produkcióban gondolkodunk" – fogalmazott Andy Vajna producer, aki eddig csaknem hatvan film elkészítésében működött közre.

Tapsoncok

Aligha lesz nehéz összeszedni a róla a Puskásról szóló sztorikat. Szerintem a legszebb történetet Hoffer József írta meg róla.
Papp László háromszoros ökölvívó olimpiai bajnokunk, 1963-ban Madridban lépett szorítóba a spanyol Folledo ellen. A tét a középsúlyú Európa-bajnoki cím volt. A csarnok zsúfolásig megtelt. Laci kissé szorongva nézett a mérkőzés elé. Nem az ellenfél izgatta, hanem a győzelemre áhítozó, tizenötezer főnyi hazai közönség hangorkánja.
Zúgott is a biztatás a spanyolok kedvence felé. Hirtelen azonban felharsant a „Hajrá, Papp!” kiáltás is. És míg Folledo hívei olykor szünetet is tartottak, Papp szurkolói megállás nélkül a mérkőzés végéig lankadatlanul bíztatták a magyar fiút. Laci önbizalmát láthatóan növelte a váratlan buzdítás. Fölénye egyre fokozódott. Végül biztosan harcolta ki az Európa-bajnoki címet.
Az első gratuláló Puskás volt.
Nem értelek, Öcsi! – mondta Papp. – Te amiatt panaszkodsz, hogy alig hallasz Spanyolországban magyar szót. És íme: ma este több száz magyar buzdított engem.
– Tévedsz–
mondta Puskás. – Rajtunk kívül egyetlen magyar sincs itt. Kubala és én fogadtuk fel ezeket az embereket. Munkanélküliek. Megvettük nekik a jegyet és órabért fizettünk, hogy téged bíztassanak. 

Borsózott a hátam

Gyerekként láttam, a Népstadionban – apám vitt el a mérkőzésre és 9-7-re verte a Honvéd a Bástyát – és már nagybetegen a Kútvölgyiben. Ott lehettem, amikor a még élő gigászok, Puskás, Grosics, Hidegkuti belátogattak a Nemzeti Sport szerkesztőségébe. Borsózott a hátam, hiába írtam róluk annyiszor. 
Ha elkészül a film, ugyanezt várom tőle: borsózzon a hátam, amikor Puskás feltűnik a vásznon. 


Megosztás

Egypercesek

Unod a mesét? Kiabálj!

Unod a mesét? Kiabálj!

A kötetben minden lehetőség megvan a rosszalkodásra

Az összefoglalás igényével

Az erdélyi magyarság helyzete

Jöhetnek a jövőből

Időutazókat is várnak Stephen Hawking temetésére

Könyvbemutató és díjkiosztás

Elkészült Deutsch mi Comic taneszköz-család két újabb kiadványa

Merész és visszafogott kitárulkozás

Szürrealista, szatirikus, lírai, epikus hangvételű vegyesvágott

Feliratkozás a hírlevélre

Email