Fluxuskondenzátorokat beízzítani!

MEGJELENT: 2018. július 9. | SZERZŐ: Gábor Bálint

Nem véletlenül írtunk a minap a nyolcvanas évek végének ikonikus mozijáról, a Vissza a jövőbe sorozatról. A sztorinak most új változata kerül a közönség elé. Ami eddig elképzelhetetlen volt, az, most éppen itt, éppen Magyarországon valósum meg: Marty és a Doki képregényben érkezik hozzánk. 

Kép forrása

Vissza a képregénybe
Persze, csak hozzánk, mert – mint azt a legtöbb Back to the Future-rajongó, illetve kéregény-nerd tudja: külföldön már bizonyított a népszerű sorozat. És ezzel kanyarodjunk is vissza a jövőbe: emlékezetes, hogy 2015-ben, a film megjelenésének harmincadik évfordulóján Bob Gale az eredeti trilógia forgatókönyvírója kijelentette, hogy folytatásra vagy remake-re nem számíthatnak a rajongók, ám belevágnak egy Vissza a jövőbe képregény-sorozatba, amiből többek között kiderül végre, hogyan is ismerkedett össze a franchise két főszereplője, Marty McFly, illetve Brown doki. „A legelső számban bemutatjuk, hogy Marty és a Doki hogyan találkoztak először 1982-ben. A következő történet már arról fog szólni, hogy a Doki miként került be a Manhattan Projektbe a II. világháború alatt... Ahogy haladunk előre, megpróbálunk majd minél több ismert karaktert vagy azoknak a rokonait felhasználni a filmből, amikor a történet éppen megkívánja. Ezen felül a trilógiához kapcsolódó easter eggek is lesznek elrejtve a képregényben. A második számban pedig azt is megválaszoljuk, hogy Brown doki háza hogyan égett le.” 
Azóta számos füzete jelent meg a sorozatnak, s most íme megérkezett Magyarországra is. 

Kép forrása


Egy alternatív valóság
Miután az amerikai kiadó jóváhagyta a Panel Kalandor (magán)kiadó nyomdába is adhatta a sorozat első kötetét, amely a nyári képregénybörzére, azaz július 15-re már az olvasók kezében lehet. 
Az Elfeledett regék és alternatív idősíkok című kötetből immár mi is megtudhatjuk, mi köze volt dr. Emmett Brown-nak a Manhattan-projecthez, láthatjuk első kiruccanását 2015-be, megtapasztalhatjuk vele egy alternatív valóság súlyát, sőt még azt is, hogy hogyan mentette meg George és Lorraine kapcsolatát, úgy, hogy semmit se konyít a kapcsolatokhoz. És ezzel még csak néhány dolgot említettünk azokból a kalandokból, amik rá várnak ebben a gyűjteményben.
Kimondottan érdekes fejlemény, hogy ez az első kötet bizony mindannyiunk legjobb barátjára, a hóbortos feltalálóra fog fókuszálni. A kilenc történetből hétnek ő áll a középpontjában. A trilógiával, és a sorozat további részeivel ellentétben Marty itt csak egy sztoriban jelenik meg, illetve egy melléktörténetben látható fontosabb szerepben.

Kép forrása

Fordulatos cselekmény
Bob Gale mellett John Barber (a Transformers egyik alkotója) és Erik Burnham (a Ghostbusters megteremtője) írókkal együttműködve készítette el a képregények sztoriját. Azaz nem kell kételkednünk abban, hogy izgalmas, fordulatos cselekmény fogja lenyűgözni az olvasókat. 
minden epizód önálló, kerek történetet fog elmesélni, természetesen mind ugyanabból az univerzumból.
A magyar kiadó azt állítja, hogy a kötet nem kerül kereskedelmi forgalomba, ám a szerkesztőségben hozzáférhető lesz. Én azonban azt hiszem, hogy a nyári képregénybörzén is vásárolhat majd belőle, aki nagyon akar. (A börzék már csak ilyen helyek…) 
Ja, és azt is ígérik, hogy minden létező füzetborítót beszereztek csak azért, hogy a kötet végén megcsodálhassák azokat a vásárlók. Na, ez reméljük, valóban így lesz.  
Megosztás