Egyszerre két sci-fivel hódít az ismeretlen író

Nálunk még ismeretlen, de már nem sokáig: betör ugyanis a magyar sci-fi-rajongók közé is a népszerű brit Guy Haley. Ráadásul egyből két könyvvel debütál nálunk. Érkezik a Sötét Impérium és a Trónvilág című regénye is.

Kép forrása

Író és szerkesztő 
Két könyve is megjelenik most magyarul az 1973-ban született Guy Haley-nek, aki ugyan eddig a sci-fi műfajban írt izgalmas történeteket, ám Magyarországon még csak kevesen ismerik. A brit szerző korábban magazin szerkesztőként dolgozott, nem meglepő módon sci-fi és fantasy műfajú lapoknál. Írói pályafutása során pedig több mint húsz regénye és novellája jelent meg, de megalkotója a Richards & Klein, illetve a Dreaming Cities sorozatoknak is. Emellett a népszerű Black Library oldal termékeny szerzője is.
A szigetországban és már a tengerentúlon is népszerű írónak számít, Magyarországra azonban csak most tör be, de egyből két kötettel. Hamarosan a könyvesboltokba is kerül a Sötét Impérium és a Trónvilág regénye is.

Kép forrása

Sötét Impérium
A történet szerint sötét idők járnak a galaxisra. Cadiát elpusztították a Káosz erői. Hasadék nyílt a valóság szövedékén, mélyéről pedig az Öreg Éjszaka démonai és szörnyetegei özönlenek elő. A reménytelen helyzetben persze visszatér egy régen látott hős. Sőt vele az újjászületett Ultragárdisták minden haragja. A színre lépő Roboute Guilliman az Impérium élére állt és olyan hadjáratba kezdett, melyet a Császár ideje óta nem látott a galaxis. A Romlás erői azonban sosem gyülekeztek még ekkora számban, ártó hatalmuktól pedig senki sincs biztonságban. A rettegett Ostorcsillagok felől támadásba lendülnek Nurgle, a Járványatya seregei, véreres szemeiket pedig Macragge-ra szegezik. Az Indomitus Hadjárat végeztével Guilliman a lehető leggyorsabban Ultramar felé veszi az irányt, hogy szembenézzen a Halálgárdával.

Kép forrása

Trónvilág – Warhammer 40000
Trónvilág  is az Impérium világában játszódik, ám egy teljesen más történet. A sztori szerint az Impérium helyzete még soha nem volt ennyire kilátástalan. Mindez annak köszönhető, hogy támadó orkok portyáznak az emberlakta űrben. A helyzet ráadásul még rosszabbra fordul, amikor eldák törnek be a Birodalmi Palota szívébe, hogy az emberiséget kétfrontos védekezésre kényszerítsék. Úgy tűnik, hogy semmi sem állíthatja meg az orkokat, sem a puszta erő, sem a tudomány, de még a hit sem. Felfedi azonban az első reménysugarat egy váratlan szövetség az űr egy távoli szegletében. Megcsillan a remény, hogy legyőzhetők a zöldbőrűek. Az Adeptus Astartes egy szinte lehetetlen feladattal néz szembe, az orkoktól hemzsegő galaxison keresztül vissza kell juttatniuk a felfedezés hírét a Terrára.
Ahogy a két kötetet elnézzük, be kell látnunk, van létjogosultsága Magyarországon is az efféle kalandos űrhistóriának. Bizonyára sokak fogják szeretni.