Egyszerre két sci-fivel hódít az ismeretlen író

MEGJELENT: 2018. március 5. | SZERZŐ: Vape

Nálunk még ismeretlen, de már nem sokáig: betör ugyanis a magyar sci-fi-rajongók közé is a népszerű brit Guy Haley. Ráadásul egyből két könyvvel debütál nálunk. Érkezik a Sötét Impérium és a Trónvilág című regénye is.

Kép forrása

Író és szerkesztő 
Két könyve is megjelenik most magyarul az 1973-ban született Guy Haley-nek, aki ugyan eddig a sci-fi műfajban írt izgalmas történeteket, ám Magyarországon még csak kevesen ismerik. A brit szerző korábban magazin szerkesztőként dolgozott, nem meglepő módon sci-fi és fantasy műfajú lapoknál. Írói pályafutása során pedig több mint húsz regénye és novellája jelent meg, de megalkotója a Richards & Klein, illetve a Dreaming Cities sorozatoknak is. Emellett a népszerű Black Library oldal termékeny szerzője is.
A szigetországban és már a tengerentúlon is népszerű írónak számít, Magyarországra azonban csak most tör be, de egyből két kötettel. Hamarosan a könyvesboltokba is kerül a Sötét Impérium és a Trónvilág regénye is.

Kép forrása

Sötét Impérium
A történet szerint sötét idők járnak a galaxisra. Cadiát elpusztították a Káosz erői. Hasadék nyílt a valóság szövedékén, mélyéről pedig az Öreg Éjszaka démonai és szörnyetegei özönlenek elő. A reménytelen helyzetben persze visszatér egy régen látott hős. Sőt vele az újjászületett Ultragárdisták minden haragja. A színre lépő Roboute Guilliman az Impérium élére állt és olyan hadjáratba kezdett, melyet a Császár ideje óta nem látott a galaxis. A Romlás erői azonban sosem gyülekeztek még ekkora számban, ártó hatalmuktól pedig senki sincs biztonságban. A rettegett Ostorcsillagok felől támadásba lendülnek Nurgle, a Járványatya seregei, véreres szemeiket pedig Macragge-ra szegezik. Az Indomitus Hadjárat végeztével Guilliman a lehető leggyorsabban Ultramar felé veszi az irányt, hogy szembenézzen a Halálgárdával.

Kép forrása

Trónvilág – Warhammer 40000
Trónvilág  is az Impérium világában játszódik, ám egy teljesen más történet. A sztori szerint az Impérium helyzete még soha nem volt ennyire kilátástalan. Mindez annak köszönhető, hogy támadó orkok portyáznak az emberlakta űrben. A helyzet ráadásul még rosszabbra fordul, amikor eldák törnek be a Birodalmi Palota szívébe, hogy az emberiséget kétfrontos védekezésre kényszerítsék. Úgy tűnik, hogy semmi sem állíthatja meg az orkokat, sem a puszta erő, sem a tudomány, de még a hit sem. Felfedi azonban az első reménysugarat egy váratlan szövetség az űr egy távoli szegletében. Megcsillan a remény, hogy legyőzhetők a zöldbőrűek. Az Adeptus Astartes egy szinte lehetetlen feladattal néz szembe, az orkoktól hemzsegő galaxison keresztül vissza kell juttatniuk a felfedezés hírét a Terrára.
Ahogy a két kötetet elnézzük, be kell látnunk, van létjogosultsága Magyarországon is az efféle kalandos űrhistóriának. Bizonyára sokak fogják szeretni. Megosztás

Egypercesek

Európa furcsa halála

Európa furcsa halála

A tömeges bevándorlás miatt egyre több ember érzi úgy, idegen saját hazájában

Jószolgálati mozgalommal a gyógyulásért

Fontos az orvos és beteg közötti, bizalomra és együttérzésre épülő viszony

Júdás elszabadul az űrben

Ki lehet, aki megpróbálja elszabotálni az emberiség ügyét

Heine és Berlioz levelei

Az ágyhoz kötöttségtől szenvedő Heine a „matrac-sír” („Matratzengruft”) nyelvi leleményt használja

Ismét itt az Irodalom éjszakája

A szerelem a középpontban

Feliratkozás a hírlevélre

Email