Orwell német módra

Akinek van Németországban ma ismerőse, rokona és néha van alkalma találkozni vele akár ott, akár itthon, az tudja, hogy már a hétköznapi beszélgetések szintjén sem lehet bizonyos témákat szókimondóan érinteni, tárgyalni. A Németországban élő, a politikai korrektségnek alárendelve, engedve, a migráció, a német identitás háttérbe szorítása és hasonló témák felhozatalánál leállítja a beszélgetést, pisszeg, laposan körbetekint, hogy ki hallotta meg a nem elég píszí kifejezéseket. Udo Ulfkotte Népnevelők című könyvében Németország identitáscsődjéről ír.

Kép forrása

Kushadó nemzet
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Németország. Nemcsak fiatalabb olvasóink kedvéért, de kezdjük a történetet inkább onnan, hogy a második világháború utáni Németország nyugati fele az úgynevezett Marshall-segély révén 1947-től újjá- és újraépült. Nem is akárhogy, és annak ellenére, hogy a világégés ebből az országból indult ki alapvetően és ezt az országot okolhatta a világ közössége a szörnyűségekért, mégis, mégis ez az ország, ez a nemzet kapta a legtöbb lehetőséget arra, hogy a mélységből kilábaljon. Az ár persze magas volt: a németeknek cserébe ezért a mai napig a bűnös nemzet tudatot kell és kellett sulykolniuk, s főként magukba.
Udo Ulfkotte, Akik miatt Németország utat tévesztett alcímet viselő kötete azon politikusok, érdektömbök együtteséről szól, akik a fent említett, hatvan évvel ezelőtti korszak szellemi örökösei. Azok, akik azokat az érdekeket szolgálják, akik szerint a német népnek, a német nemzetnek a mai napig kushadnia kell az olyan bűnökért, melyeket a hitleri országban követtek el. 

Kép forrása

Manipulációs rendszerek
Ulfkotte, a német újságírás fenegyereke volt. Adenauer, Schmidt és Kohl által fémjelzett karakteres, progresszív és egyben alapvetően a keresztény Európa értékrendjét hangsúlyozó korszakkal veti össze a jelenlegi, multikulturális bukást és willkommenskultur-t megtapasztaló érával. A kötet az amerikai titkosszolgálatok WikiLeaks által közzétett manipulációs rendszer folyamataira építi az okfejtést, melyből kiderül, hogy miként formálják, torzítják a német néplélek azonosságtudatát. Mint olvashatjuk, a legújabbkori Németország formálásának vezéralakja természetesen Angela Merkel, aki teljes egyetértésben a manipulátorokkal építi ki politikájával a migránsokat a németek ellenében kiszolgáló szociális rendszerek, a liberális dezinformáló média, a politika és a hírportálok összefonódása orwelli szisztémáját. 

Kép forrása

Vulgárglobalizmus

A fülszöveg szerint Ulfkotte „Állítása igazolására tények százait sorolja hadrendbe: érvel, érvel, érvel. A magyar olvasó döbbenten falja a betűket, hiszen mindeddig egészen más kép élt benne erről az országról. Mint most kiderül: a bennszülött németek jelentős része sem ismer rá arra az országra, amiben felnőtt... A vulgármarxizmus után valami globális vulgárglobalizmust kívánó hatalmi elit totalizmusa egy orkántölcsér, vagyis minden népi, nemzeti szellemi építményt szétkapó, széttörő, összedöntő uralmi forgatag rontott Németországra.”
Ulfkotte könyve egyfajta végső segélykiáltás is, hiszen a szerző a kötet megjelenését követően rejtélyes módon elhalálozott, melyről – no, mégis csak egy nagy összeesküvéselmélet kreátorról van szó – a szerző rajongói mindent gondolnak, csak azt nem, hogy természetes lett volna… De ez már egy másik könyv lehetne.