Lankasztó szexvilág

Holly Madison Lenn, a nyúl üregében című botránykönyve leleplező krónikája a Playboy magazin által sugallt világnak. Persze ki ne hitte volna a naívákon kívül, hogy az öreg Hugh Hefner erotomán világa alapvetően a manipulációról, az ál-boldogságról, a mímelt teljességről szól? A szexi nyuszilányok elsőszámú példánya a Playboy-birodalom fejének halála után most előállt a farbával és kitálal minden mocskos, undorító részletről. Nos, íme a szexmánia, ahogy még sosem láttuk: lankasztóan realistán.

Kép forrása

Alternatív valóságok
„Ha a kéket veszed be, a játéknak vége, felébredsz az ágyadban, azt hiszed, amit hinni akarsz. De ha a pirosat és itt maradsz Csodaországban, én megmutatom neked, milyen mély a nyúl ürege. Ne feledd, minden, amit kínálok, csak igazság, semmi több..." Ekként szóltak Morpheus szavai a 21. századot előkészítő filozofikus akciófilmben, a Mátrixban. Amióta Lewis Carroll lebombázta a művelt nyugatot az Alice Csodaországban című meseregénnyel (melyet később megtoldott az Alice Tükörországban című történettel) bízvást hihetünk az alternatív valóságok szürreális változataiban. Holly Madison (és írótársai) pedig nagyon is jól tudták, tudják, hogy Hugh Hefner nyuszibirodalmában élni, közel olyan, mint Alice-nak Csodaországban, melynek bejárata a nyúl ürege. 

Kép forrása

Tündöklés és felőrlődés
Az áthallásos kulturális kód többszörösen igazolja, hogy az embert elnyelhetik olyan mások által felépített rendszerek, melyekben az élet irtózatosan álomszerű, sőt, rémálomszerű. 
A Lenn, a nyúl üregében – miként a cím is utal rá – egy borús hangulatú, realista leleplező írás, melyben egy amerikai kisvárosból származó Holly Sue Cullent-ből lett Holly Madison elmondja valójában mi minden folyt a világhíres Hefner-villa falai között. A csillogás és elképzelhetetlen jólét mögött bizonyos amerikai milliomosok züllött, céltalan élvhajhász világa húzódik meg, s ahogy Madison végigvezeti karrierje históriáját az oldalakon, egy elsőre ártatlan, csodaszép lány tündöklése és felőrlődése részleteivel is találkozhatunk. 
A kötet fülszövege szerint „miután mindent elveszít, nem marad reménye másban, csak az öngyilkosságban. De ahelyett, hogy eldobná az életét, úgy dönt, hogy inkább a kezébe veszi. Holly őszintesége megdöbbentő és megindító egyben. Vallomása a villában töltött időről, a drogokról, a szexről, a lelki és testi abúzusról, a hírhedt bulikról a felső tízezer színfalak mögött zajló valódi életéről letaglózó olvasmány.”

Kép forrása


Hefner titkos élete
A kötet beszél a hefneri világ álságos, manipulatív egészéről, melynek célja egy boldognak bemutatott életstílus mögötti pokol elfedése volt. Madison volt Hugh Hefner elsőszámú nyuszilánya, a Playboy világvállalat numero egyes „címerállata”, aki mindent tudott az erotika csúcsmédiumának számító magazin és annak tulajdonosa minden viselt dolgáról. Madison így nemcsak az idén szeptemberben elhunyt Hefner legbelső életéről ad számot könyvében, de sorra veszi könyvében az általa megélt orgiák, botrányok mindegyikét, melyekről a széles közönségnek csupán sejtése volt. A kötetben a nyuszis magazin által sugallt világ legkínosabb oldaláról kaphatunk rendkívül szaftos sztorikat. Nem véletlenül szerepelt a The New York Times, az Amazon és szinte minden más sikerlista élén, hónapokon át, és adtak el belőle több millió példányt. 
Egy azonban nem változott: ez, a mocska ellenére továbbra is milliók számára vonzó világ, ahová Hugh Hefner halála és Holly Madison botránykönyve után is tódulni fognak a fiatal, dögös bombázók és a kéjsóvár közönség.