Szendi Gábor (1954-) Mezei Elmira

Paleolit szakácskönyv

3000179112 A közelmúltban jelent meg Szendi Gábor - az érdeklődők körében nagy port kavart - táplálkozástudományi könyve, amelyben a korunkat sújtó súlyos egészségügyi problémák hátterét kutatva jutott arra a következtetésre, hogy kialakult táplálkozási kultúránk alapvetően rossz, hisz eltér attól, ahogy eredetileg az ősidőkben az ember evett. Tiltólistájára alapvetőnek számító élelmiszerek - a kenyér, a burgonya és a tej - is felkerültek a mesterséges összetevőket tartalmazó ételek mellett, így az ún. paleolit táplálkozás híveinek egy, az eddig ismertektől eltérő diétát kell tartaniuk, radikálisan átalakítva evési szokásaikat. Ennek sikeres megvalósításához kínál hasznos segítséget a jelen kötet; ez a "paleo alapelvek" tisztázása után csupa olyan receptet tartalmaz, amely megfelel ezeknek a kritériumoknak. A reggelire javasolt ételeket követik a zöldségek, saláták, húsok, halak, valamint a sütik és desszertek. A kötet utolsó negyedében a gyermekek számára javasolt étrenddel ismerkedhetünk. A receptek mellett számos magyarázatot, életvezetési tanácsot tartalmazó kötetet irodalomjegyzék és jegyzetek zárják. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
nyelv:  Magyar
Kiadás:  2010,  Budapest,  Jaffa
ISBN:  978-963-9971-41-7
ÚK szám:  201580000 201408064 201118024
Tárgyszó:  táplálkozástudomány betegség kóroktan szakácskönyv
Egyéb:  Paleolit szakácskönyv
Megosztás

Egypercesek

Borzongató mesemonszun Indiából

Borzongató mesemonszun Indiából

A szerző ezúttal a szubkontinens lakóinak különleges élettörténeteire koncentrál

Március 21-én a szerelem lesz a téma

Huszonegy mű más-más szemszögből mutatja be a szerelem témáját, egy-egy extrém helyszínen

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

A nagypolitika egy olyan mélyvíz, melybe nem úszógumival, hanem tengeralattjáróval kell bemártózni

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Feliratkozás a hírlevélre

Email