Könyvek és szerelmek

Érdekes és sok tekintetben felette tanulságos felmérést tett közzé a közelmúltban a Lovebox.hu társkereső portál. A közlemény szerint a kutatás több, mint nyolcszáz fő megkérdezésével készült, ami már reprezentatív mintának lenne tekinthető, ha nem tartozna valamennyi megkérdezett a párkereső felület felhasználói közé. De ne legyünk szőrszálhasogatók! A válaszokból kiderül: azok, akik olvasnak, sokkal magabiztosabbnak tartják magukat. Hogy persze, mások minek tartják őket, azt nem tudhatjuk meg, ám mielőtt újra belevesznénk a kákán való csomókeresés posványába, lássuk az eredményeket!

Mit, hol, mikor?

Általánosságban elmondható, hogy akik olvasnak, azok a híreket, a klasszikusokat, a szakmai lapokat és a krimiket bújják legszívesebben. A férfiak a szakmai újságok és a napilapok mellett az autós magazinokat forgatják, a nők viszont a klasszikus és a romantikus regényeket kedvelik a leginkább a hírek és a női magazinok után.
Mint kiderült, legjobban mindenki otthon, a kanapén szeret olvasni. Emellett a nők többsége lefekvés előtt (52%), valamint utazás (50%) és várakozás (40%) közben is szívesen vesz a kezébe egy-egy könyvet vagy magazint. Az olvasást a kádban, forró fürdő közben csupán minden tízedik ember preferálja. Meglepő, de kávéházban a férfiak szeretnek jobban olvasgatni, a szabadtéri olvasást viszont a nők kedvelik.
Érdekes, bár teljességgel értelmetlen adalék, hogy a gyakran, legalább hetente olvasó válaszadóknak alig több mint fele sportol rendszeresen, ugyanakkor ők nyitottabbak az új ízek, ételek kipróbálására.

Mit olvasnak a szexi párkeresők?
Közelebb visz a partnerkapcsolatok világához az a tény, mely szerint azok, akik szeretnek olvasni – saját bevallásuk szerint – nem szoktak hazudni. Aki az olvasók közül mégis füllent olykor, az legszívesebben divatlapokat, életrajzokat vagy kortárs irodalmat olvas.
A Lovebox.hu felméréséből az is kiderült, hogy az online társkeresők kétharmada úgy általában is szexinek érzi magát, aki viszont olvas, az sokkal magabiztosabbnak érzi magát.  Körükben a legnépszerűbb olvasmányok a hírek, a szakmai lapok, valamint a klasszikus regények. A legszexibbnek a női magazinokat, a divatlapokat és a pletykalapokat olvasók vallják magukat, a képregényeket és a sci-fiket olvasók közül azonban csak minden második ember gondolja úgy, hogy vonzó. Magabiztosság tekintetében kicsit más a helyzet: a legmagabiztosabbak szakmai lapokat és hobbimagazinokat olvasnak, de a krimiket is szívesen forgatják.  Azok pedig, akik a legkevésbé bíznak önmagukban, a képregényeket és a pletykalapokat kedvelik.

Könyvmolyok az ágyban
A megkérdezettek elképesztő többsége, kilencven százaléka úgy gondolja, hogy remek szerelmi partner, pompás lepedőakrobata, igazi ágybéli varázsló. Persze, ők azok, akik amúgy is magabiztosnak és szexinek érzik magukat. Az önértékelésük szerint virtuóz szeretők közül a legtöbben híreket, klasszikus regényeket és szakmai kiadványokat szeretnek olvasni, pletykalapokat, férfi magazinokat, divatlapokat és képregényeket pedig csak ritkán böngésznek.
Az azonban, hogy valaki milyen gyakran olvas, egyáltalán nem befolyásolja, hogy az illető jónak érzi-e magát az ágyban vagy nem.
A Lovebox.hu társkereső oldal közleménye mindezek után azzal a könnyen megfogadható tanáccsal látja el a partnerkeresőket: „Ha épp párt keresünk, és magabiztosnak szeretnénk érezni magunkat, csak böngésszük át a napi híreket, és szorítsunk időt arra, hogy időnként leemeljünk egy-egy könyvet a polcról! Az olvasás és tájékozottság ugyanis még 2016-ban is szexi.”