Könyv-Bor-Jazz Füreden

Könyvbemutatókkal, koncertekkel, borkülönlegességekkel várják az érdeklődőket Balatonfüreden június 6. és 11. között. A Könyv-Bor-Jazz Fesztiválon szervezett könyvárverésen licitálni lehet majd Blaha Lujza emlékalbumára is. 

Édeshármas, édesnégyes

Elképzelni sem lehet ennél csodálatosabb édeshármast: könyv, bor, jazz. Tetejében, nem is édeshármasról, hanem édesnégyesről kell beszélnünk, hiszen a csodálatos triónak június 6. és 11. között egy negyedik csoda, a Balaton lesz a háttere. A Balatonfüreden készülő, immár hagyományosnak mondható, Könyv-Bor-Jazz Fesztivál szervezője, Magyar Kinga elmondta, hogy a Jókai Mór Emlékház parkja reformkori nyomdává alakul, ahol a gyermekek megtervezhetik saját könyvborítójukat, a felnőttek pedig elkészíthetik könyvtáruk ex-libris képét. A Vaszary Galériában és annak teraszán az irodalom és a zene kap főszerepet, a Blaha utcán pedig borkülönlegességeket lehet kóstolni.     

Könyvhét Füreden is
A rendezvény első napján a Vaszary Kávézó terasza ad otthont a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok megnyitójának, melynek díszvendége Térey János költő, író lesz, akivel Lanczkor Gábor költő beszélget. Az est zárásaként Bardon Ivett és Piller Balázs koncertje hallható majd. Szerdán kezdődik a Mike és Tsa és Portobello Aukciósház 86. könyvaukciójának könyvkiállítása a Vaszary Galériában, a kávézó teraszán pedig a Jelasity Péter-Barta Zsolt Duó borkóstolóval egybekötött koncertje lesz hallható – mondta a szervező. A rendezvény harmadik napján gyermekek számára szervezett író-olvasó találkozónak ad otthont a Lipták Gábor Városi Könyvtár, melynek vendége Kertész Erzsi író lesz. A Vaszary Galériában Bálint András színművész Arany János-estjét hallgathatják meg az érdeklődők, a kávézó teraszán pedig a Rafael Márió Trió zenél. Rendhagyó, improvizatív tárlatvezetéssel várja pénteken a látogatókat a Kortársunk Daumer című kiállításon Szőke András filmrendező, színész a Vaszary Galériában. A kávézó teraszán Tóbiás Krisztián A Wilkinson penge című kötetét mutatják be, ezt követően az Anna és Ivett kalandjai nevű formáció ukulelével kísért énekkel szórakoztatja a közönséget, Géczi János író pedig életéről beszél majd.

Könyvritkaságok
A Blaha utcán ugyanezen a napon borbemutató és borkóstoló, a Mol Nagyon Balaton színpadon pedig jazzkoncertek várják a látogatókat. Mások mellett fellép a Hot Jazz Band.   
Szombaton délelőtt gyermekkoncert, kora este pedig Hobó várja a látogatókat a Vaszary Kávézó teraszán, akivel Szőcs Géza költő beszélget.
A Galéria Széchenyi termében rendezik meg a Mike és Tsa és Portobello Aukciós Ház 86. könyvaukcióját, amelyen olyan könyvritkaságokat árvereznek el, mint a Bécsi Arany Biblia, a Blaha Lujza-emlékalbum Porzsolt Kálmán szerkesztésében, Jókai Anna Kötél nélkül című írása és Kosztolányi Dezső egyik kézirata – tudhatták meg az érdeklődők.
A fesztivál zárónapján a Vaszary Kávézó teraszán Lanczkor-Kocsis Krisztina fuvolaművész Partita című művének könyvbemutatóját tartják, mely Johann Sebastian Bach a-moll szólódarabjának titkait elemzi, kora este Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertezik.
A rendezvény kulturális programjai ingyenesen látogathatók.