Ki gondolta volna?

Lassan hagyományosnak mondható rendezvénnyel várta az ezotéria iránt érdeklődő látogatókat a Kódex Könyváruházban a Könyvtárellátó, illetve a Könyvkultúra Magazin csapata. A tavaszi napéjegyenlőség, no, meg persze a jeles naphoz tartozó nemzetközi boszorkányünnep alkalmából szervezett Ezo-kodex ez alkalommal is számos érdekességet kínált a résztvevőknek.

Forduló tengely

Bognár Irén asztrológustól, mi több, asztrozófustól megtudhatták az érdeklődők, hogy az asztrológia, bár a felületes érdeklődő ezt nem feltétlenül veszi észre több irányzatra bomlott az elmúlt évszázadok folyamán. A vendég által képviselt irányzat szerint a dátumokhoz kötött csillagjegyek nem mutatják meg pontosan horoszkópunk minden titkát, mert az elmúlt évezredek során a Föld tengelye néhány fokkal elfordult, s ezért ma már az egyes csillagjegyek nem ott kelnek föl és tűnnek el, ahol azokat az ősi mezopotámiai asztrológusok megfigyelték azokat. Ezért a hagyomány és a valóság jó pár nappal eltér egymástól, azaz nem biztos, hogy születésünk órájában valóban az a csillagkép a meghatározó égi jel, amelyet a dátumok alapján gondolnánk. Nos, ő és irányzatának képviselői azonban mindkét tényezőt figyelembe véve készítik el a horoszkópokat, s így sokkal pontosabb tanácsokat adhatnak azoknak, akiknek erre igényük van.
Hm… Ki gondolta volna?

Izmokban a titok

Kevésbé varázslatos, bár nem kevésbé furcsa természetgyógyászati eljárásról beszélt Mestyanek Linda kineziológus, aki röviden összefoglalta mindazt, amit a „pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, prevenciós jellegű, holisztikus” rendszerről tudni érdemes. A kineziológusok szerint stresszes emlékeink felidézésére izmaink is reagálnak, s a szakember az apró izomjelzés-változásokból egészen pontosan meg tudja állapítani egy-egy probléma forrását. Ekkor már csak annyi a dolgunk, hogy – természetesen továbbra is a hozzáértő támogatásával – kívülről nézzünk rá a problémára, akár felnőttként nézzünk szembe valamilyen gyermekkori traumával.
Manuális terápiára, a kínai gyógyászatra és a pszichoterápiás ismeretekre épülő segítő folyamat végére olyan lelki görcsöktől szabadulhatunk meg, amelyek már évek, évtizedek óta fogva tartanak.
Hm… Ezt sem gondoltam volna…

Misztikus- és popszámok
A számmisztikával foglalkozó Németh Ágnestől már a tavalyi eseményen megtudhattuk, hogy a számmisztika az önismeret eszköze. Megismerhetjük általa, hogy mi végre születtünk a Földre, mi az isteni küldetésünk, mi dolgunk lehet ebben a világban.
Az ősi hagyományokra épülő rendszereket persze a gyakorlatból lehet legjobban megérteni, ezért a rendezvény vendégei minden érdeklődőnek négyszemközti útmutatást is adtak.
S amíg a többség arra várt, hogy eljuthasson az asztrológus, a számmisztikus, vagy éppen a kineziológus ideiglenes rendelőjébe, addig a Créme de la pop zenekar instrumentális koncertje, hatalmas adag pogácsák, zamatos borok és természetesen kiváló beszélgetőtársak segítették múlatni az időt.  
Hogy a tavaszi napéjegyenlőség alkalmával, a boszorkányság világnapján mindenkinek sikerült-e fölismernie sorsfeladatát, mindenki megértette-e a maga küldetését, vagy legalább
rájött-e arra, hogy miért érez fura görcsöt a kislábujjában, amikor föl kell szállnia a tömött metróra, nos, arról – személyiségi jogok miatt – nem számolhatunk be.