Könyvtárellátó a Könyvfesztiválon

A magyar könyv egyik legnagyobb ünnepén, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon ebben az évben is önálló standdal jelent meg a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. A rendezvény szabad területén felállított Könyvtárellátó-pavilon az időjárásnak kiszolgáltatottan, ám a könyvbarátok által szorgalmasan látogatva mutatta be a hazai könyvkiadás legteljesebb kínálatát.

Lenyűgöző személyiségek
Arany László Tamás, a Kello ügyvezető igazgatója, Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus

 A pavilon előtt felállított asztalnál tervezett  dedikálások közül kettőt elmosott az eső, ám Sári László,  József Attila-díjas író, tibetológus, kelet-kutató megígérte, hogy a közeljövőben szívesen eljön a Kódex könyváruházba egy beszélgetésre. Hasonlóan nyilatkozott a Halasi Zoltán József Attila-díjas költő, író, műfordító, aki a Kelet Kiadónál megjelent Zsidó közmondások című gyűjteményt fordította. A műfordító azonban azt javasolta, hogy akkor hívjuk el egy beszélgetésre, amikor új könyve megjelenik.
Ugyanakkor Telegdi Ágnes, Aranykönyv-díjas írónő és dr. Rusz Edit szexuálpszichológus, párterapeuta dedikálására nagyon sokan eljöttek. Az írónő a gyerekeket, a pszichológus asszony pedig inkább szüleiket nyűgözte le sokoldalú, szeretetteli személyiségével.

Burma szabadsága
Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Mrs. Tint Tint Lwin, Magyarország kijelölt mianmari tiszteletbeli konzulja, Gál Kinga, az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának alelnöke és John Shattuck, a Közép-európai Egyetem rektora

A Kello egyik legérdekesebb rendezvényén, a Millenáris Márai Sándor termében Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára mutatta be Aung Szan Szú Csí Nobel-békedíjas burmai politikus első Magyarországon publikált kötetét, a Méry Ratio Kiadó gondozásában megjelent Levelek Burmából című könyvet. A mianmari ellenzék Nobel-békedíjas vezetőjét rendkívüli személyiségnek, Martin Luther King, vagy Mahatma Gandhi méltó utódjának nevezte az államtitkár, könyvét pedig olvasmányos, ugyanakkor őszinte beszámolónak írta le, amelyből nem csak azt tudhatjuk meg, miképpen küzd Burma népe a szabadságért, de azt is, hogy a politikai csatározásokban hogyan maradjunk hűek elveinkhez.
Mrs. Tint Tint Lwin, Magyarország kijelölt mianmari tiszteletbeli konzulja, és John Shattuck, a Közép-európai Egyetem rektora, illetve Gál Kinga, az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának alelnöke a rendezvény háziasszonya ugyancsak összefoglalta gondolatait a kötetről, így a nagyszámú érdeklődő valóban gazdag és tartalmas módon kaphatott kedvet egy karizmatikus asszony érdekes könyvéhez.

Pontokról a pavilonnál
Érdeklődők a Kello pavilonjánál, akiket nem rémisztett a szemetelő eső

A KELLO standján megforduló olvasók tetszését elnyerte a széles választék és a húsz százalékos kedvezmény. A csütörtöki és pénteki esős napok után szombaton és vasárnap rekordszámú látogató jelent meg a Könyvfesztiválon, így a KELLO pavilonjánál is sokkal többen válogattak, mint eddig bármikor.
Az olvasók közül többen is rákérdeztek a tankönyvellátás várható folyamataira, hiszen azt ma már szinte mindenki tudja, hogy a tankönyvek elosztását a Könyvtárellátó intézi. A legtöbben elégedetten vették tudomásul, hogy a közelmúltban, valamennyi megyeszékhelyen megnyitott Kello Infopontokon könnyen és gyorsan, lakóhelyük közelében elintézhetik a tankönyvbeszerzéssel kapcsolatos tennivalókat. Hiszen a Kello Infopontokat elsősorban azért hozta létre a vállalat, hogy a tankönyvellátás során segítségére legyen a lakosságnak.

 

Címlapképünkön Arany László Tamás, a Kello ügyvezető igazgatója, Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus és Bakos Erika, a Kello szakmai igazgatója beszélget a Könyvtárellátó pavilonja előtt.

 

 

CÍMKÉK:

Közélet