Az irodalomé volt a főszerep

Tolna Megyei Illyés Gyula Megyei Könyvtár sok olvasnivaló, könyvújdonság, rejtvények, kvízek mellett gyermekprogramokkal várta a családokat a 85 ünnepi könyvhét és gyermekkönyvnapok egész napos rendezvényére.  A programokon természetesen az irodalomé volt a főszerep, beszélgetéseket és irodalmi előadásokat hallhatott és láthatott a közönség.

Activity és szoboravató

Általános iskolásoknak szóló irodalmi activity játékkal kezdődött Salgótarjánban az Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozata. A könyvünnephez idén szoboravató is kapcsolódott a megyeszékhelyen. A Szabó Tamás által készített Iványi Ödön mellszobor avatójára a Múzeum téren került sor. Természetesen számos író-olvasó találkozót, beszélgetést és könyvbemutatót is szerveztek a rendezők, így a salgótarjáni könyvünnep is remekül sikerült.  

Amnesztia Nyíregyházán

Majdnem harminc író és költő tartott dedikálásokat, könyvbemutatókat és közönségtalálkozókat a 85. Ünnepi Könyvét keretében Nyíregyházán. A nagyszabású programsorozaton könyvcsere-akcióval, könyvtárbusszal és színes gyermekprogramokkal, megyei könyvtár által adott „amnesztiával” és ingyenes beiratkozási lehetőséggel várták a közönséget a Kossuth téren. A könyvesboltok kínálata mellett bemutatkoztak a helyi és helyi kötődésű kiadók, megtartva a könyvhét eredeti céljait, a könyvírás mellett a könyvkiadás bemutatását.

Manóinvázió Miskolcon

Az Ünnepi Könyvhét miskolci rendezvényeit furcsa manóinvázió zavarta meg. A zöld ruhába öltözött, zöld sapkát viselő koboldok a Könyvtárellátó standját szállták meg, és kielégíthetetlen tudásvággyal vetették rá magukat a könyvekre, játékokra. Megbízható források szerint a manóinvázió nem okozott károkat, ellenben azzal a haszonnal járt, hogy tucatnyi apróság megismerte a legújabb gyermek- és ifjúsági könyveket, foglalkoztató füzeteket.

Balatoni vonzerő

Kaposvárott az idei Ünnepi Könyvhét kisebb volt a tavalyinál, hiszen a Könyvtárellátón kívül mindössze négy cég képviseltette magát. Így a szokásos, Fő utca hossznyi sátrak erdeje a Megyei Múzeum előtti kis térségre zsugorodott. Ennek ellenére jó hangulatú, vidám rendezvény várta a könyvbarátokat, már azokat, akik a szombat-vasárnapi csodálatos idő ellenére is a városban maradtak, és nem autóztak át a macskaugrásnyira található Balaton partjára…

Egypercesek

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Amikor a sci-fi mester politika thrillert ír

A nyomozás során gyorsan rájönnek, hogy rendkívül nagy a tét

Picasso- Pápán

Művei absztraktok, néha kubisták, néha líraiak

Páyázati felhívás

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft., a Kocka Kör Tehetséggondozó Kulturális Egyesület és a Magyar Karikatúra Szövetség rajzpályázatot hirdet

Feliratkozás a hírlevélre

Email