Az irodalomé volt a főszerep

Tolna Megyei Illyés Gyula Megyei Könyvtár sok olvasnivaló, könyvújdonság, rejtvények, kvízek mellett gyermekprogramokkal várta a családokat a 85 ünnepi könyvhét és gyermekkönyvnapok egész napos rendezvényére.  A programokon természetesen az irodalomé volt a főszerep, beszélgetéseket és irodalmi előadásokat hallhatott és láthatott a közönség.

Activity és szoboravató

Általános iskolásoknak szóló irodalmi activity játékkal kezdődött Salgótarjánban az Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozata. A könyvünnephez idén szoboravató is kapcsolódott a megyeszékhelyen. A Szabó Tamás által készített Iványi Ödön mellszobor avatójára a Múzeum téren került sor. Természetesen számos író-olvasó találkozót, beszélgetést és könyvbemutatót is szerveztek a rendezők, így a salgótarjáni könyvünnep is remekül sikerült.  

Amnesztia Nyíregyházán

Majdnem harminc író és költő tartott dedikálásokat, könyvbemutatókat és közönségtalálkozókat a 85. Ünnepi Könyvét keretében Nyíregyházán. A nagyszabású programsorozaton könyvcsere-akcióval, könyvtárbusszal és színes gyermekprogramokkal, megyei könyvtár által adott „amnesztiával” és ingyenes beiratkozási lehetőséggel várták a közönséget a Kossuth téren. A könyvesboltok kínálata mellett bemutatkoztak a helyi és helyi kötődésű kiadók, megtartva a könyvhét eredeti céljait, a könyvírás mellett a könyvkiadás bemutatását.

Manóinvázió Miskolcon

Az Ünnepi Könyvhét miskolci rendezvényeit furcsa manóinvázió zavarta meg. A zöld ruhába öltözött, zöld sapkát viselő koboldok a Könyvtárellátó standját szállták meg, és kielégíthetetlen tudásvággyal vetették rá magukat a könyvekre, játékokra. Megbízható források szerint a manóinvázió nem okozott károkat, ellenben azzal a haszonnal járt, hogy tucatnyi apróság megismerte a legújabb gyermek- és ifjúsági könyveket, foglalkoztató füzeteket.

Balatoni vonzerő

Kaposvárott az idei Ünnepi Könyvhét kisebb volt a tavalyinál, hiszen a Könyvtárellátón kívül mindössze négy cég képviseltette magát. Így a szokásos, Fő utca hossznyi sátrak erdeje a Megyei Múzeum előtti kis térségre zsugorodott. Ennek ellenére jó hangulatú, vidám rendezvény várta a könyvbarátokat, már azokat, akik a szombat-vasárnapi csodálatos idő ellenére is a városban maradtak, és nem autóztak át a macskaugrásnyira található Balaton partjára…