Átadták a Prima Primissima Díjakat

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a Közönségdíjat pénteken este a Müpában.

Magyar Írószövetség: február 18. legyen a magyar próza napja

A Magyar Írószövetség kezdeményezi, hogy 2018-tól minden évben február 18-án, Jókai Mór születésnapján rendezzék meg Kárpát-medence szerte a magyar próza napját.

Lator László kapta az Európa Könyvkiadó Wessely-díját

Wessely László-díjat adományozott az Európa Könyvkiadó Lator László Kossuth-díjas költő, műfordítónak, egyetemi tanárnak több évtizedes kimagasló versfordítói, irodalmári, oktatói és irodalomszervező tevékenységéért.

Az idei Komlós Aladár-díjasok

November 21-én kedden, 17 órakor vehették át a Komlós Aladár-díjat az idei díjazottak, Kőbányai János és Takáts József a PIM-ben. A díjosztással egybekötött esten Heller Ágnes filozófus és Ágoston Zoltán kritikus, a Jelenkor főszerkesztője mondott laudációt.

Lator László 90 éves

Lator László Kossuth-díjas költő 1927. november 19-én született Tiszasasváron (akkor Csehszlovákia, ma Ukrajna). 1947 és 1951 között a Pázmány Péter Tudományegyetemen magyar-német szakon tanult Budapesten, sokáig Eötvös-kollégistaként.

Iskolai könyvtárak Magyarországon

A PISA 2015-ös adatai szerint hazánkban jelentős mértékben növekedett a szövegértési területen legrosszabban teljesítők.Mit tehetnek az iskolai könyvtárak a szövegértés fejlesztéséért?

Nemzet Művésze

Csukás István író, költő; Kiss Anna költő, drámaíró és Dévényi Sándor építész vehette át a Nemzet Művésze elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől és Fekete Györgytől, az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) leköszönő elnökétől pénteken a fővárosi Pesti Vigadóban.

Daniel Kehlmann a jövő évi Könyvfesztivál díszvendége

Daniel Kehlmann német író lesz a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége 2018. április 19. és 22. között. A hírt a Magvető Kiadó facebook-oldalán jelentették be.

Egypercesek

Önéletrajzot írt a volt újpesti focista

Önéletrajzot írt a volt újpesti focista

Őszintén ír pályafutásáról és pályán kívüli életéről

Vérfagyasztó lápkirálylány

„Szenzációsan jó pszichológiai vívódás”

Az aviátor felesége navigátor

Ez esetben Anne Morrow volt Charles Lindbergh mögött

Magyarul is ír Tom Hanks írógépe

Az egyes novellák mindegyikében megjelenik valamilyen módon egy írógép

Marék-mesék a Projektben

„Remélem, hogy ezt az érdeklődést új könyvekkel tudom majd megköszönni”

Feliratkozás a hírlevélre

Email