200 milliós segítség a könyvszakmának

Sajtóközleményt adott ki dr. Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke arról, hogy a tavalyi Könyvet otthonra pályázathoz hasonlóan idén is rendelkezésre áll a segítő csomag.

Kép forrása

A közlemény szerint a járványhelyzet könyvszakmát sújtó következményeinek enyhítésére, a mikro- és kisvállalkozásokat megsegítő gazdasági program égisze alatt, a tavalyi „Könyvet otthonra” pályázathoz hasonlóan idén is lehetőség nyílik a könyvkiadók számára.
A 200 millió Ft keretösszegű állami könyvvásárlási akció célja egyrészt a kiadók segítése, a boltzár miatti károk enyhítése, másrészt a köz- és iskolai könyvtárak állományának gyarapítása, színesítése, a kiadók által nyújtott legalább 50%-os kedvezmény igénybevételével. 
Pályázni magyar szerzőjű gyermek- és ifjúsági könyvekkel, magyar és külföldi szerzőjű, felnőtteknek szóló kiadványokkal lehet fiction és non fiction kategóriában egyaránt. 
A pályázat lebonyolítását az MKKE végzi a KELLO-val együttműködve, a keretösszeg felhasználására az Országos Könyvtári Kuratórium (OKK) jóváhagyásával kerül sor.