Kígyót békát kárál egymásra Trumpné, meg a lánya

MEGJELENT: 2020. szeptember 9., szerda | SZERZŐ: Thurzó Gergely

Újabb könyv jelent meg az amerikai elnök családjáról. A szerző a first lady bemutatása mellett mesél a közte és az elnök idősebb lánya, Ivanka közti állítólagos rivalizációról.

Kép forrása

A Melania és én, a first ladyhez fűződő barátságom kiteljesedése és bukása című könyvet Stephanie Winston Wolkoff írta, aki korábban a divatiparban dolgozott, 2017 elejétől 2018 februárjáig pedig az amerikai elnök feleségének tanácsadójaként alkalmazták. Akkor - információk kiszivárogtatása miatt - távoznia kellett a Fehér Házból.
A könyvben Wolkoff úgy állítja be magát, mint aki baráti viszonyba került a híresen tartózkodó és távolságtartó Melania Trumppal. A sajtóban megjelent idézetekből azonban az derül ki, hogy nem bennfentes információkkal, hanem inkább sztorikkal, anekdotákkal szolgál, melyek jó része már korábban ismert volt.
Winston Wolkoff az eddig ismertnél „agresszívabbnak” vélelmezi Melania Trumpot. Az ötvenéves, szlovéniai születésű exmodellről azt állítja, hogy rivalizál Trump idősebb lányával, Ivankával, aki jelenleg az elnök tanácsadója is a Fehér Házban. Mint írja, a first lady gyakran nevezi „hercegnőnek” és „kígyónak” Ivanka Trumpot, sőt a ruhatárából állítólag kirakta azoknak a divattervezőknek a ruháit is, akiktől korábban Ivanka már rendelt.
Stephanie Grisham, a first lady sajtófőnöke hazug önreklámozásnak, egy sértett nő visszavágásának minősítve már megjelenése előtt diszkreditálni igyekezett a könyvet, illetve az abban foglalt állításokat.
Elemzők emlékeztetnek rá: a választási kampány intenzívebbé válásával egymás után jelennek meg a „leleplezőnek” szánt könyvek Donald Trumpról és a családjáról. Nemrégiben jelent meg az elnök unokahúgának, Mary Trumpnak a könyve, és várhatóan a napokban kerül boltokba az emlékirata a csalás miatt börtönbüntetésre ítélt Michael Cohennek, Trump egykori személyes ügyvédjének is.
Megosztás