A hatodik éjszaka is olyan, mint a Hetedik

Megjelent a J.D. Barker A negyedik majom és Az ötödik áldozat című thrillereinek folytatása. A hatodik éjszaka egyben a trilógia lezárása is.

Kép forrása

A Hetedik és A bárányok hallgatnak hangulatát idézi, ráadásul egy olyan halott sorozatgyilkossal, akit egyhamar nem felejtünk. Ezt ígérte a negyvennyolc éves amerikai író, J.D. Barker A negyedik majom című, tavaly április közepén megjelent thrillerében. Valljuk be, így is lett! Nem csoda, hogy jött is a folytatás, Az ötödik áldozat címmel, mely ismét egy rendkívül furcsa ügyből kiinduló izgalmas nyomozásról szól, természetesen egy sorozatgyilkossal a főgyanúsított szerepében. Ráadásul hiába is tiltotta el az FBI Porter nyomozót és csapatát a Négy Majom Gyilkos vadászatától, a megszállott nyomozás folytatódott. Olyannyira folytatódott, hogy még egy újabb kötetre szükség lett a történet befejezéséhez, természetesen semmivel sem kevesebb izgalmakkal, mint az korábbi kötetek, de talán végre feltárul a múlt, és fény derül a Négy Majom Gyilkos indítékára is.
Visszatér ugyanis a múltból egy rég elfeledett emlék és érzés, amit egy gyilkos kézjegye és üzenete, a „Bocsáss meg, Atyám!” szöveg idéz fel. Sam Porter nyomozóban újraéled eltemetett múltja, és megint megállíthatatlanul azon dolgozik, hogy lerántsa a leplet az évtizedek óta rejtegetett igazságról. Az előkerült holttestek mellett hagyott szöveg ugyanis egyértelműen arra utal, hogy az áldozatokkal ugyanaz a gyilkos végzett. Némileg azonban érthetetlen, hogy az azonos időben felfedezett testek Chicagóban és Dél-Karolinában vannak. Így pedig adódik a kérdés, hogyha ugyanaz a gyilkos követte el a kegyetlenségeket, akkor vajon hogyan hidalta át az ezer mérföldes távolságot.
Mindeközben teljes a zűrzavar a chicagói rendőrségnél és az FBI-nál, ezt tetézi egy lezárt kórház, egy szélhámos zsaru és a legmagasabb szintekig terjedő korrupció. Ekkor azonban feladja magát Anson Bishop, a hírhedt 4MGY sorozatgyilkosságok gyanúsítottja, aki egy olyan hihetetlen és meglepő történettel áll elő, ami teljességgel a feje tetejére állítja a nyomozást, mi több, az összes érintett életét megváltoztatja…