Eladó a Potter-ház

Eladásra hirdették, de úgy tűnik, egyelőre nem hozta lázba a Rowling-fanokat Harry Potter gyerekkori otthona. Pedig most alig most kilencszázötvenezer angol fontért, azaz bő háromszázhetvenmillió forintért akárki megveheti a Potter-portát.

Kép forrása

Rajongóknak nem kell mondani, nekik elég a képre vetniük egy pillantást, hogy kiderüljön: nem a Dursley család filmbeli háza került eladó sorba, amelyben olyan sok megaláztatásban volt része a varázslótanoncnak, hanem az eredeti Potter-ház, az az épület, amelyben hősünk a szüleivel élt.  
Az épület egyébként valóban bájos, mi több, varázslatos hangulatú. Valamikor a XV. században épült Suffolkban, Angliában. Igazi középkori csemege. 
Ingatlanszakértők szerint a hat hálószobás ház kitűnő lenne például Airbnb célokra, sőt egyik hálószobáját jelenleg is kiadják ebben a formában. Egy éjszakára, reggelivel százötvenhat dollárba kerül, azaz megközelítőleg negyvenhatezer forintért lehet kibérelni a szobát. Egyébiránt, ha megvenni nem is tudják az épületet a Potter-rajongók, az ingatlanos vélemény az, hogy bizonyára telt házzal üzemelhetne a panzió. 
Az épületet egyébként már egy 1997 júniusában is megpróbálták eladni. Akkor kilencszázkilencvenöt ezer angol fontot kértek érte, ám a tulajdonosai szerint a Brexit csúnyán lenyomja az árakat. A népszavazás óta a brit ingatlanpiac mélyrepülésben van a politikai bizonytalanság miatt.

Forrás