Kárhozattal ér véget az Éjszárny

MEGJELENT: 2019. július 10., szerda | SZERZŐ: Vape

Hamarosan a könyvesboltokba kerül az utóbbi idők egyik legnagyobb fantasy debütálásának számító Éjszárny befejező része. Ed McDonald kötetében a mágia ezúttal is nagy szerepet kap, akárcsak a világ megmentése. 

Kép forrása

Mágia, vérszomjas démonok és halhatatlan uralkodók, egy pusztító fegyver, egy fejvadász és csapata – mindez egy olyan történetben, amit az utóbbi idők egyik legnagyobb fantasy debütálásának tart a könyves szakma. Így ajánlottuk Ed McDonald tavaly nagy sikert arató, Éjszárny című könyvét. A Londonban élő író a történetet trilógiának szánta, a magyar rajongóknak pedig nem is kellett sokat várni az újabb kötetre. Idén tavasszal ugyanis megjelent a sorozat második részeként a Hollóvér. A folytatásban még jobban elmélyülhettünk a sztori világában, mindemellett pedig még nagyobb szerepet kapott a mágia.
Most azonban jön ennél is több mágiával és még színesebb fantáziavilág ábrázolással a befejező kötet, melyben mindennél nagyobb veszély leselkedik az ismert világra, az istenek ugyanis a végső összecsapásra készülnek.
A történet szerint a köztársaságot védő Névtelenek hatalma megtört. Végzetes katasztrófa sújtotta a Peremet, a köztársaság és a halhatatlan Mély Királyai közötti utolsó védvonalat. Mindemellett könyörtelen vörös esőzések árasztják el a vidéket, a homályban pedig új szörnyetegek híznak a félelmen. Közben egyesével vadásszák le az Éjszárny parancsnokait, ráadásul még a halhatatlanoknak is meg kell tanulniuk a halál jelentését. A Mély Királyainak egyre csak nő az ereje, és így már készen állnak az utolsó nagy ütközetre.
Ryhalt Galharrow, az Éjszárnyak vezetője azonban távol van mindettől. A Kárhozat sosem látott mélységeibe merészkedett. A végtelen és fertőzött sivatag lénye a testébe költözött, megváltoztatta, és most a múltjának szellemei mindenhová elkísérik. Még a sötétség szívébe vezető, mindent eldöntő küldetésre is, aminek a tétje a világ fennmaradása…
Megosztás