Elveszett próféciák nemcsak betűkön

Amikor két zseni összefog, akkor nem születhet más, mint egy legendás bestseller. Erre a tökéletes példa Neil Gaiman és Terry Pratchett Elveszett próféciák című kötete, amiből már tévésorozat is készült. 

Kép forrása

Nem először jelenik meg magyarul sem Neil Gaiman és Terry Pratchett Elveszett próféciák című könyve, ám most egy újabb kiadásához is hozzájuthatunk, hiszen a kiadó új szerkesztésben, felújított verzióban ismét a könyvesboltok polcaira tette a legendás bestsellert. A közös munka sikerét garantálta például a méltán híres Korongvilág-regények írója, Pratchett Útikalauz az Armageddonhoz című kötetének sikere, vagy Gainman egy sor irodalmi díjjal kitüntetett alkotása, mint az Amerikai istenek, az Anansi fiúk, a Coraline, A temető könyve, a Csillagpor, a Füst és tükör, vagy A sovány, fehér herceg visszatér. Az Elveszett próféciáktól így persze sokat is vár az olvasó. De meg is kapja!  
A történet alapvetése, hogy Isten hét nap alatt teremtette a világot. Az ördögnek pedig éppen ennyi ideje van elpusztítani azt... már persze ha sikerül neki. 
A sztori egyik főhőse Adam, maga az Antikrisztus, akit elcseréltek az Apokalipszis Négy Motorosával. Utóbbiak azon igyekeznek, hogy beteljesüljön az Armageddon. Szereplőink sorába érkezik még egy démon és egy angyal, akik szívesen megakadályoznák a pusztítást, közben még egy Anatéma Apparát nevű, bizonyíthatóan boszorkány is a cselekmények része lesz. Neki, még, ha nem is tudja, ott a kezében ott a kulcs a pusztítás megfékezéséhez. Igaz bőven akad, ami elterelje ettől a figyelmét, hiszen üldözőbe veszi az újjáalakult Inkvizíció… 
Már a jó pár különböző szereplő is garantálja, hogy igazán színes és izgalmas kalandban lesz az olvasónak része. Vagy a nézőnek, hiszen a könyvből már sorozat is készült az Amazon megbízásában. Ráadásul már idén látni is lehetett az első részeket Michael Sheen, David Tennant és Jon Hamm főszereplésével.