Battonyai seregszemle

A héten kezdődik a Battonyai Alkotótábor; július utolsó hétvégéjén az idén harmadik alkalommal rendezik meg az eseményt, ahová az ország számos részéből és az országhatáron túlról is neves alkotókat várnak.

Kép forrása

Az írók festők, grafikusok, zenészek, fotográfusok és egyéb művészeti ágban alkotók számára rendezett tábor július 25-től 28-ig tart, és ebben az évben három olyan programot is terveznek, amely nem csak a táborban lakóknak szól – olvasható a szervezők közleményében. Mint írják, Battonya testvérvárosában, a romániai Pécska településen zenés, táncos, irodalmi esttel szórakoztatják a magyar anyanyelvű lakosságot július 26-án.
A battonyai Molnár C. Pál Emlékházban négy elismert festőművész kiállításokkal mutatkozik be 27-én, valamint a település polgárainak szintén zenés, táncos irodalmi estet tartanak délután. 
Ebben az évben a viharsarki kisváros több mint félszáz írónak, költőnek és művésznek ad lehetőséget a bemutatkozásra. A rendezvény bevételét a Pécskai Magyar Közösségi Ház felújítására, fejlesztésére fordítják – közölték a szervezők.