Klasszikusainak a középpontban

A tavaly megkezdett összművészeti programsorozat koncepciójának megfelelően idén is egy kiváló alkotó műveit állítja a középpontba a Gyulai Várszínház június 26-án és 27-én tartandó kétnapos szezonnyitó rendezvénye. Ez alkalommal Weöres Sándor munkáit láthatják az érdeklődők.

Kép forrása

A Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház tavaly a Székely János-napok megszervezésével olyan hosszú távú kezdeményezésbe fogott, amelynek célja, hogy egy-egy programsorozattal és legalább egy fontos dráma bemutatásával felhívják a figyelmet a közelmúlt nemzeti klasszikusainak életműveire, melyek az utóbbi évtizedekben kicsit háttérbe szorultak.
Az idén Weöres életművére fókuszál a gyulai teátrum nyári évadnyitó programsorozata. 
Az összművészeti rendezvénysorozat szerdán egy irodalmi konferenciával kezdődik, ahol Kenyeres Zoltán irodalomtörténész, Farkas Attila művészettörténész, Falusi Márton költő és Bucz Hunor, a Térszínház igazgatója mutatja be az életmű részleteit.
Este Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek versszínházi előadását láthatja a közönség Piros ruhában, szerelemben címmel, amely Weöres Sándor és Károlyi Amy költőnő szerelmének történetét meséli el.
Másnap délután A holdbeli csónakos című mesejátékot adja elő a Térszínház, este pedig a Tünet Együttes mutatja be Az éjszaka csodái című látványos, mozgalmas, összművészeti előadását.
A kétnapos programsorozat zárásaként a Nemzeti Színház előadásában láthatják a nézők a Weöres csodálatos műve, a Psyché színházi átiratát.