Nyomtatásban is Könyvkultúra

Az Ünnepi Könyvhét alkalmából, néhány nappal ezelőtt kijött a nyomdából a Könyvkultúra Magazin idei második nyomtatott száma. Bizonyára számtalan olvasónk találkozott az újsággal a könyvheti rendezvény csodálatos új helyszínén, a Duna-korzón, illetve a vidéki rendezvényhelyszíneken. Az újság hamarosan megérkezik a jelentősebb könyvtárakba, illetve hozzáférhető a Könyvtárellátó könyvesboltjaiban. 

Kép forrása

A magazin nyári számában – amellett, hogy igyekszünk képet adni a könyves folyamatokról, eseményekről, történésekről – ismét sok érdekességről számolunk be.
Elmondjuk például, hogy Az Isten ábécéje címmel jelent meg Francis Collins világhírű tudós új könyve, amelyben a nagynevű szerző „megkísérli a lehetetlent: kibékíteni a tudományos
és a spirituális világképeket.”

A trianoni tragédia kapcsán több írásunk is foglalkozik békekötés körülményeivel, egyebek mellett interjút közlünk Jankovics Marcellel, aki Trianon címen írt, illetve rajzolt kötetében eredeti módon közelíti meg az első világháborút lezáró békét. 
Az egész világot bejárta a döbbenetes hír: lángokban áll Párizs egyik fő ékessége, a Notre-Dame-székesegyház. Emberek milliói tapadtak a tévéképernyőkre vagy követték az internet segítségével az
eseményeket, ám nemcsak a híroldalak látogatottsága nőtt ezekben a napokban. Mi is foglalkozunk a témával, igaz, egy sajátos megközelítését adva a szörnyűségnek: az online könyváruházak forgalma is jelentősen megnövekedett és Victor Hugo A párizsi Notre-Dame című regénye egyik napról a másikra az eladási listák élmezőnyébe került. 
Bár nem az Ünnepi Könyvhét apropóján született, mi mégis kiváló alkalomnak találjuk a könyves nagyrendezvény nyári kalandját, hogy beszámoljunk a NOP World Culture Score közelmúltban közzé tett kutatásáról: Mennyit olvasnak a nemzetek? Közreadunk egy nemzetközi felmérést az olvasási szokásokról! Érdekes lesz, mi több, megdöbbentő. 
Hasznos és kellemes olvasgatást kívánunk!