Bátor Borka mindent megold

Óvodás korú gyerekek mellett igazi csoda az élet. Az a kitartó igyekezet, ahogyan ezek az apró emberkék megpróbálják megismerni és megérteni a világot, ahogyan próbálják feltárni a jelenségek közötti összefüggéseket, ahogy magyarázatokat keresnek vagy találnak ki, végső soron emberi létünk teljességének tükörképe. 
És persze ahogyan birkóznak fájdalmaikkal, félelmeikkel, szorongásaikkal, az sem más, mint a felnőttek küzdelme a maguk szörnyeivel. 
A világhírű szerző, Carl-Johan Forssén Ehrlin most olyan könyvvel jelentkezik, amely segíthet a szülőknek az óvodás korú gyerekek nehézségeinek megoldásában.


Kép forrása

Carl-Johan Forssén Ehrlin viselkedéskutató, pszichológus és Svédország egyik népszerű segítője, 
előadója, valamint kurzusvezetője az irányítás, kommunikáció és személyiségfejlesztés területén. 
2015-ben megjelent Aludj el szépen, Bendegúz! című könyve világsikert lett, így új kötetében is bízhatnak a szülők. „A könyv létrejöttéhez a különböző coaching-technikákból, a pszichológiából és személyes tapasztalataimból merítettem inspirációt – lévén, hogy több mint húsz éve foglalkozom emberekkel és tartok képzéseket” – nyilatkozott a szerző.
A Bátor Borka mindent megold hét hétköznapi történetet mutat be egy óvodás életéből, amelyek kezelésére néhány egyszerű technikát sajátíthatnak el azok az apukák és anyukák, akik azt szeretnék, hogy gyermekük önállóbban és hatékonyabban oldják meg a nehézségeiket.
A könyv főszereplője, Borka szeret biciklizni, fára mászni, apró kincseket gyűjteni, és a barátaival játszani. A család azonban új városba költözik, és hirtelen minden a feje tetejére áll, a kislányt pedig furcsa, nyugtalanító érzések rohanják meg.
Szerencsére szülei, testvére és az óvó néni segítenek a Borkának megküzdeni a bánattal, a fájdalommal, a szorongással és a félelemmel, így megtanulja irányítani az érzéseit, és nemsokára már ő segít másoknak a nehéz helyzetekben.
Az író szerint „tehetetlenül nézni, hogy egy gyermek sír vagy rosszul érzi magát valami miatt, nagyon nehéz, különösen egy szülőnek. Bízom benne, hogy ez az innovatív könyv mind a gyermek, mind pedig az ön, azaz a felnőtt számára eszközként szolgálhat a mindennapi életben előforduló, kellemetlen helyzetek kezelésére.”