Meghosszabbított határidő!

Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület meghosszabbította határidővel várja az Utánam Srácok! képregény-tervezési pályázatra jelentkező alkotók munkáit.   

Kép forrása

A kétfordulós rajzpályázatot az Utánam Srácok Fesztivál programjához kapcsolódóan írták ki a szervezők, remélve, hogy a Miskolc értékeit, különböző városrészeit, épületeit, legendáit, különböző korszakait is bemutató, az Utánam Srácok! filmsorozatra utaló, mai szereplőkkel megálmodott képregény-sorozathoz tehetséges fiatal grafikusokat találnak. 
A pályázatra a következő pályamunkákat várják:
Az Utánam Srácok! képregény logójának tervét, de úgy, hogy azon feltűnjön valamelyik jellegzetes miskolci épület. E kategóriának pályaműveit az új határidő szerint április 18-ig lehet beküldeni. 
A másik lehetőség, hogy a pályázó egy miskolci témát vagy helyszínt, neves személyiséget (pl. Fazola Henrik és Frigyes, Déryné, Herman Ottó, Szemere Bertalan, Ferenczi Sándor, Kaffka Margit, Szabó Lőrinc stb.) feldolgozó/bemutató comic stripet készít, az új határidő szerint május 8-ig. 

Pályázhatnak miskolci, vagy Miskolcon tanuló, a városhoz kötődő, tizenkét-tizenkilenc éves kor között diákok, illetve tizenkilenc év fölöttiek. 

Egy pályázó maximum három képet küldhet elektronikusan (jpeg- vagy PDF-fájl, max. 1 MB/fotó, minimum 300 dpi), vagy postai úton (3529 Miskolc, Testvérvárosok útja 8., IX/1.), illetve személyesen a Zöld Sárkány Teaházban (Széchenyi u. 19., Weidlich udvar) is leadhatja. 

A legjobb három helyezett pénzdíjazásban részsül (huszonötezer, tízezer, ötezer Ft értékben). És a díjazottak közül legalább az egyikük lehetőséget kap arra, hogy a képregény-sorozat első részének grafikai munkáit elkészíthesse. A legjobb tíz pályázó emellett helyi témájú ajándékcsomagot kap. 

Az eredményhirdetés május 25-én lesz, az Utánam Srácok Fesztiválon, a legjobb pályaművekből összeállított kiállítás megnyitójával egybekötve.
A pályaműveket az atjarok@gmail.com e-mail-címre várják, a részletesebb információkat pedig itt találhatnak az érdeklődők.