Phaedra – idősebb nő, fiatalabb férfi

Most, hogy a gender-szemlélet körül kialakult viták borzolják a kedélyeket, most, hogy képtelen és még képtelenebb nemi jelenségek válnak hétköznapivá, érdemes egy valóban igen gyakori, de azért számos kérdést felvető kérdéssel foglalkozni: Vajon hogyan működik egy olyan szerelem, amelyben a nő az idősebb?
Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus legújabb, Phaedra című könyvének lesz bemutatója ma délután, 18 órai kezdettel a Kódex Kulturális Központban (Budapest, 1085, Csepreghy u.2.). 


Kép forrása

Dr. Rusz Edit az ország talán legismertebb szexuálpszichológusa, mi több, a hazai szexuálpszichológia egyik megteremtője több évtizeden át a Központi Honvéd Kórházban dolgozott, mint pszichológus, mert akkoriban szexuálpszichológusi státusz nem volt. 1987-ben alakult meg Dr. Ceizel Endre vezetésével az Optimális Családtervezési Intézet, ahol tulajdonképpen megszületett a magyar szexuálpszichológia, természetesen Dr. Rusz Edit részvételével. 

Magyarországon először szerzőnk indított szexuálterapeuta képzést a SOTE támogatásával. A stúdium most a hatodik évfolyamnál tart. Egyúttal ő a Szexológiai Tudományos társaság egyik alapítója és elnöke. 
Dr. Rusz Editnek most jelent meg negyedik könyve. Korábban A testiségről őszintén címmel írt a nemiségről, majd Ariadné fonala címmel kamaszoknak szóló kötetet publikált, ezt követte egy mesekönyv Aranyporban fürdő királylány címmel és most megjelent az idősebb nő, fiatalabb férfi kapcsolatát vizsgáló Phaedra című kötet. 
A bemutatóhoz kiállítás is kapcsolódik. A könyvekhez készült illusztrációkat a szerző férje, Rádóczy Gyarmathy Gábor festőművész készítette, akinek a művei megtekinthetőek lesznek az eseményen.