Székelyföld Szentendrén

Irodalmi rendezvénysorozat indít a szentendrei MANK Galéria Határon túli irodalmi műhelyek bemutatkozása címmel. A sorozat első állomásán a Székelyföld című kulturális folyóirat munkájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Kép forrása

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. új irodalmi sorozatának első rendezvényén a Székelyföld kulturális folyóirat főszerkesztőjével, Lövétei Lázár László, József Attila-díjas költővel, valamint a szerkesztők közül Fekete Vince József Attila-díjas költővel és Molnár Vilmos József Attila-díjas íróval tartanak beszélgetést a szerkesztőség munkájáról, a szerkesztés kulisszatitkairól, a folyóirat történetéről, jelen és jövőbeli terveiről. 
A beszélgetést követő szépirodalmi blokkban a három alkotó saját verseiből, novelláiból olvas fel.
A több mint ezer előfizetőt magának tudó Székelyföld kulturális folyóirat olvasmányos módon, szakmailag magas színvonalon képez hidat a magyarországi és a határon túli magyar irodalom között. Egy két éve végzett felmérés szerint a szerkesztőség az egyik legnagyobb példányszámban megjelenő határon túli kulturális folyóiratot működteti, amelynek könnyed nyelvezete sokak számára az irodalommal való találkozást jelenti. 
A folyóirat a magyar nyelvű irodalom teljes spektrumával foglalkozik, és kiemelten figyeli Erdély, a Vajdaság vagy éppen a Felvidék irodalmi terméseit, de jelent meg náluk már Norvégiában alkotó magyar író műve, illetve több alkalommal közöltek kizárólag román irodalmi terméseket bemutató lapszámot is. Van példa más tematikus lapszámra is: a folyóirat kétszázadik számában az addigi legfontosabb szerzőik szerepeltek, mint Bodor Ádám, Térey János, Potozky László és Szálinger Balázs.