Egy helyen minden Grimm-testvér

MEGJELENT: 2019. április 12. | SZERZŐ: Gábor Bálint

Grimm-múzeum nyílt Wilhelm és Jacob Gimm szülővárosában, a németországi Hanauban, egy barokk kastélyban. Az intézmény nemcsak Jacob (1785-1863) és Wilhelm Grimm (1786-1859) mesegyűjtőkkel és festő testvérükkel, Ludwig Emil Grimm-mel (1790-1863) foglalkozik, a látogatók megismerkedhetnek további két Grimm-testvér, Carl Friedrich és Ferdinand Philipp életével is. 

Kép forrása

A múzeum a Philippsruhe-kastély első emeletén kapott helyet. Emellett az épületben három új múzeumpedagógia terem is a tekintélyes Grimm-gyűjtemény rendelkezésre áll. 
Bár nem biztos, hogy mai szemléletünk szerint a neves testvérpár minden meséje gyermekkézbe való, a közelmúltban megnyílt GrimmsMärchenReich (Grimm Mesevilág) a családok és gyerekek múzeuma, legalábbis ezt mondja róla, az alapító, a hesseni Hanau városának közleménye.  Az intézményben óvodás és iskolás gyerekek ismerhetik meg a Grimm testvérek gyerekkorában és felnőttkorában született történeteket. 
A látogatók hét mesevilággal ismerkedhetnek meg, amelyek mindegyike kreativitásra és aktivitásra invitálja őket. Ez Németország első, a fiatal generációknak szóló Grimm-múzeuma – mondta Claus Kaminsky, Hanau főpolgármestere. A múzeum már vasárnap megnyitotta kapuit, de az ünnepélyes megnyitót május 4-én és 5-én rendezik.
A GrimmsMärchenReich a város közlése szerint több mint kétmillió euróba került, amelyből bő másfélmilliót a felújításra és a termek átalakítására fordítottak.
Megosztás