Alkotótársakat keres a F.I.O.K.

MEGJELENT: 2019. április 8., hétfő | SZERZŐ: Gábor Bálint

Különleges, de nagyon szerethető kéréssel fordult olvasóihoz, és tulajdonképpen minden sci-fi baráthoz a RandomKult blog. Egy amatőr irodalmi projekthez keresnek alkotótársakat, főleg grafikusokat, de nyelvi lektorokat, szerkesztőket is. 

Kép forrása

Néhány lelkes író novellákat küldött a RandomKult blognak, s most a szerkesztők úgy döntöttek, összeállítanak egy online elérhető, ingyenes elektronikus kiadványt. 

A F.I.O.K. (Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kör Facebook-csoport) antológiához keresnek tehát grafikusokat a novellák illusztrálására szánt rajzok készítésére. A szervezők azt írják: „a segítségnyújtásért, a befektetett munkáért fizetni sajnos nem tudunk. A kiadvány valamennyi közreműködője ennek tudatában, teljesen ingyen vállalta a feladatát, és sajnos a jelentkező grafikusoknak sem tudjuk megadni azt az anyagi megbecsülést, amit pedig nagyon is megérdemelnének. De az antológia teljes mértékben nonprofit szemléletben fog megvalósulni.”
A feladat az, hogy a kiadványba szánt mindegy tucatnyi novella valamelyikéhez készítsen az önkéntes grafikus egy rajzot. Az elektronikus kiadványban formai megkötés nincs (de természetesen animációt, 3D objektumot nem szeretnének berakni a kiadványba). Szükség lesz ezeken kívül egy címlapra és egy címfeliratra, ami a fentinél egy picivel összetettebb feladat, de erre a feladatra is várják az önkénteseket. 
A projektbe nemcsak grafikusok, de kiadványszerkesztésben, tördelésben járatos sci-fi-rajongók jelentkezését is várják.
A RandomKult blog F.I.O.K. antológia-projektje vár tehát, ha 
„...kezdő, amatőr alkotó vagy, aki szívesen bemutatkozna egy elektronikus kiadványban (neved, elérhetőséged garantáltan eljut a célközönséghez, és komolyabb bemutatkozási lehetőségről, is szó lehet).
...profi, már befutott alkotó vagy, de szívesen vállalsz feladatot lelkes, amatőr kulturális projektekben is (bízunk benne, hogy ez esetben sem utasítod vissza a lehetőséget, hogy megismertesd munkásságodat az olvasókkal).
...ha kedveled a fantasztikumot és szívesen kalandozol képzeletben fantasztikus világokban, vagy a jövőben.”

Amennyiben érdekel a lehetőség, jelentkezz a szujonor@gmail.com címen!
Megosztás