Debüt díj, először

A csütörtök délelőtti kezdődött Versmaraton megnyitóján első alkalommal adták át a Magyar Írószövetség Debüt díját. Az elismerést három fiatal szerző vehette át, Nagy Lea, Voloncs Attila és Pataki Tamás. 

Kép forrása

Az idén először átadott, elsőkötetes szerzőknek járó kitüntetés pénzjutalommal, valamint írószövetségi tagsággal jár. A támogatás lebonyolítója a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A díj odaítélésének szakmai partnere a Magyar Napló Kiadó és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.
Az első Debüt díjat líra kategóriában Nagy Lea kapta Légörvény című verseskötetéért, amely tavaly a Kalotaszeg Művészeti Alapítvány és a Napkút Kiadó közös gondozásában jelent meg. Széppróza kategóriában Pataki Tamás vehette át a kitüntetést Murokffyban vérré válik az abszint és lóvá teszi az ördögöt című regényéért, amelyet tavaly az Előretolt Helyőrség Íróakadémia adott ki, illetve Voloncs Attila Virágok esztendeje című regényéért, amely ugyancsak tavaly jött ki a Guttenberg Pál Népfőiskola és az Orpheusz Kiadó közös gondozásában.
A díjazottakat az eseményen Nagy Koppány Zsolt író, Petőcz András költő és Smid Róbert irodalomtudós méltatta, a díjakat Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke és Tardy-Molnár Anna, a MANK Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át. 

Forrás