Tintin ismét moziba megy

MEGJELENT: 2019. március 13. | SZERZŐ: Rácz András

Most, hogy túl vagyunk a tavaszi képregénybörzén –, amelyről csak azért nem közlünk érzékletes beszámolót, mert lényegében éppen olyan volt, mint a legutóbbi, az azt megelőző, meg az azelőtti comix-találkozó, amelyekről viszont alaposan tudósítottunk – elmondjuk, hogy Tintin és kutyája, Milu hamarosan visszatér a filmvászonra.

Kép forrása

Hergé immár kilencvenéves képregényhőse, a belga újságíró-fiú 2011-ben jelent meg először moziban. A Tintin kalandjai címen bemutatott 3D-s számítógépes animációs filmet Steven Spielberg rendezte, a producere Peter Jackson volt, a forgatókönyvet pedig Steven Moffat, Edgar Wright és Joe Cornish írták Az aranyollós rák (1941), Az unikornis titka (1943) és a Vörös Rackham kincse (1944) című albumok alapján.
Bár a mozi Magyarországon nem kavart nagy érdeklődést, nemzetközi szinten sikeresnek bizonyult. Állítólag a Nickelodeon legeredményesebb filmje lett. Úgy értem, pénzügyi szempontból. 
Nos, nyilván az üzleti siker buzdítja most arra az alkotókat, hogy megismételjék a bravúrt. Peter Jackson a tavalyi év végén egy interjúban már beszélt az újabb Tintin-filmről, és arról is, hogy a képregényhős kalandjai közül szabadon válogat majd a film forgatókönyvéhez. (Hergé a hetvenes évek közepéig huszonhárom albumot készített az utazó riporter kalandjairól. Jobbnál jobb történetek. Van mihez nyúlni.)
A közelmúltban Benoit Mouchart, a Casterman képregénykiadó vezetője számolt be a francia médiának az új film előkészületeiről. A bejelentésben két izgalmas elem is van. Egyfelől Mouchart elmondta, hogy Spielberg és Jackson ezúttal helyet cserél. Az új filmet Jackson rendezi és Spielberg vállalja a produceri teendőket. 
A képregényrajongók és Tintin-fanok számára azonban ennél fontosabb, hogy hamarosan egy új Tintin-képregényalbum is megjelenik Tintin et le Thermozéro címmel. A történet már kész, a képek színezése azonban még folyik.
Megosztás