Trianon-pályázat

A trianoni szerződés aláírásának körülményeit és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírására hirdet alkotói pályázatot a Budapesti Operettszínház.

Kép forrása

Az intézmény hétfői közleménye szerint a leendő mű lehet opera, operett, musical, daljáték vagy más zenés nyelvezetű, énekes, és a színházi formáknak megfelelő színpadi alkotás, amely még nem került nyilvános színpadi bemutatásra. A kiírásra olyan alkotók, alkotópárosok vagy csoportok nevezhetnek, akik konkrét elképzeléssel rendelkeznek a megadott téma megzenésítését, színpadi adaptációját illetően.
A pályaműveket szeptember 30-ig várják elektronikusan a trianonpalyazat@operett.hu e-mail címre, vagy postai úton a Budapesti Operettszínház címére. Jelentkezni az alkotók nevével, a nevezett mű címével, szinopszisával, és a teljes szövegkönyvvel lehet, amelyet négy példányban kérnek a kiírók. A kézírásos vagy számítógépes programmal készített partitúrát és zongorakivonatot, valamint a már elkészült hangzóanyagot hanghordozón rögzítve szintén négy példányban kérik mellékelni, a kitöltött és aláírt pályázati adatlappal együtt, amely a színház honlapjáról letölthető.
A benyújtási határidőre a mű legalább ötven százalékának kész kell lennie. 
A pályázatok elbírálási határideje október 31., a nyerteseket a színház holnapján teszi közzé. 
A legjobbnak ítélt alkotást a Budapesti Operettszínház a 2020/2021-es színházi évadban mutatja majd be.