Nemcsak a húszéveseké a világháló!

Harmadik, frissített kiadását éli meg a Fel a netre öregem! című kötet, mely remek korszakjelző. Azt az trendet hivatott ugyanis erősíteni, hogy az idősebb – mondjuk hatvan év feletti – generáció igenis tevékeny részese akar lenni a virtuális térnek. Ma már a magyar családok zömének van számítógépe és otthoni internetes csatlakozása. A gyerekek, fiatalok és középkorúak mellett már az idősek is szívesen használják a „gépet”, a most ajánlott kötet kedves és szórakoztató hangnemben terjeszti az alapvető ismereteket.

Kép forrása

Az Idősebbek is elkezdhetik-sorozatban jelent meg a Fel a netre öregem! című könyv, mely fölött Mayer István és Szabó Ildikó szerző, szerkesztő bábáskodott. A kiadvány alapismereteket közöl, mely tudáscsokor elengedhetetlen a számítógép használatához és az interneten való magabiztos szörföléshez, kommunikációhoz. A szerzők jó érzékkel szimatolták ki, hogy bár országszerte tartanak számítógépes, internetes tanfolyamokat idősebbeknek, de az ott kapott „tananyag” egyrészt elszáll, ez az írás pedig nemcsak, hogy megmarad, de visszalapozható, újra gyakorolható. 
A könyv két írója elismeri, hogy kezdőknek veszik az idős embereket a számítógép és internet világában, de azt is hozzáteszik, hogy tudják: az idősek is aktívak, leleményesek, kíváncsiak, ügyesek és főleg érdeklődők. A könyv elsősorban a számítógép hétköznapi használatának alapfortélyait veszi végig, a bekapcsolástól, a különböző alapprogramok egyszerű használatáig (by Windows 10!), illetve a hibaelhárítás alapeseteinek soráig. A kötet másik hangsúlyosabb része az interneten való tájékozódás, kezdve a különféle böngészők használatától, a leghasznosabb, legalapvetőbb honlapok, közösségi oldalak ismertetésén át, a világháló adta új közlési formák, Facebook, Skype, Instagram, Messenger, stb. kezeléséig. 
Tévedés azt gondolni, hogy a számítógép és az internet csak a fiatalok hóbortja, ma Magyarországon közel ötmillió Facebook-felhasználó van. Ebben bizonyára már jelentős számban képviselteti magát az idősebb, nyugdíjas nemzedék. Akik, mint tudjuk, úgy vallják: Nemcsak a húszéveseké a világ(háló)!