Letiltották a pop kaméleonját

MEGJELENT: 2019. február 7., csütörtök | SZERZŐ: László T. András

David Bowie fia kritizálta az apja életéről készülő új filmet és közölte, hogy nem szerepelhet benne a néhai sztár egyetlen száma sem. Duncan Jones Twitter-üzenetében leszögezte: „a közönségen múlik, hogy akar-e majd egy életrajzi filmet látni Bowie zenéje és a család hozzájárulása nélkül”.

Kép forrása

A Stardust című film forgatása a tervek szerint júniusban kezdődik, a produkciót Gabriel Range rendezi. A fiatal Bowie-t Jonny Flynn játssza, feleségét, Angie-t pedig Jena Malone. A film Bowie 1971-es első amerikai útját idézi fel. Ez az élmény ihlette Ziggy Stardust figuráját, és The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars című 1972-es albumát.
A Bafta-díjas rendező és producer Jones szerint sem a családdal nem konzultáltak a film alkotói, sem a produkció részleteiről nem tájékoztatták őket. 
Jones egy másik Twitter-bejegyzésében azt is közölte, hogy ha a The Sandman and Stardust írója, Neil Gaiman akarna egy életrajzi filmet írni, arra áldását adná. Rendezőként pedig Peter Ramseyt tudná elképzelni, aki egyebek mellett a Pókember: Irány a Pókverzum című animációs film alkotója.
A hatszoros Grammy-díjas angol zenész, színész, zenei producer és zeneszerző 2016 januárjában hunyt el májrákban. Öt évtizedet átívelő pályafutása során – főleg az 1970-es években – többször újította meg zenéjét, gyakran új zenei trendek előfutárává válva ezzel. Zenei újításait külsejének és „személyiségének” megváltoztatásával ötvözte, kiérdemelve így „a pop kaméleonja” elnevezést. Bowie munkássága a zenészek szinte minden későbbi generációjára hatást gyakorolt. Tartós népszerűségéhez különleges, bariton énekhangja és munkáinak intellektuális mélysége is nagyban hozzájárult.

Megosztás