Sci-fi sztár Budapesten

„Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Hugo-, Locus-, John W. Campbell- és Seiun-díjas, illetve többszörös New York Times Bestseller-szerző John Scalzi lesz a nemzetközi vendégünk az idei Könyvfesztiválon” – olvashatjuk meglepődve, de legfőképpen megörülve az Agave Könyvek által létrehozott facebook oldalon. 

Kép forrása

A XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál áprilisban lesz, úgyhogy a Scalzi-rajongók már készülődhetnek, mi mindent fognak dedikáltatni a népszerű szerzővel. 
Akinek nem ugranék be, annak eláruljuk: Scalzi 1997 óta ír, de eredetileg nem is könyvei, hanem a máig pörgő Whatever nevű blogja révén lett ismert. Naná, hogy! Itt jelent meg először a Vének háborúja, persze folytatásokban. A sztori azóta nyomtatásban is megjelent, több kötetet számlál és népszerűség dolgában éppen hódító úton tartózkodik. Ráadásul a sci-fi- és humor-nagymester John Scalzi új sorozatot indított a közelmúltban. Az összeomló birodalom című kötetének magyar kiadása ráadásul a világpremierrel együtt jelent meg. 
A sci-fi irodalom legnagyobb elismerését, a Hugo-díjat azonban nem ezekkel, hanem a Star Trek-paródiának mondható Vörösingesek című regényével nyerte el 2013-ban, közben pedig Science Fiction and Fantasy Writers of America nevű írószervezet elnökekének is megválasztották 2010-ben, hogy ne unatkozzon. (Igaz, 2013 óta már nem tölti be a posztot…)  
A kiadó azt írja: „Pontos menetrenddel egyelőre még nem tudunk szolgálni, de 98%-os valószínűséggel mondjuk, hogy szombaton, azaz április 27-én lesznek a programok, ami a tavalyi eseményeinkhez hasonlóan egy közönségtalálkozóból és dedikálásból fog állni.”
Mi pedig ismét ajánljuk a sci-fi-rajongók figyelmébe tegnapi cikkünket, hátha kedvet kapnak a jó humorral fűszerezett, izgalmas űrkalandhoz.