Az űrben is pusztít a tűz

Érkezik hamarosan a sci-fi- és humor-nagymester, John Scalzi Az összeomló birodalom című hamisítatlan űroperájának második része. A csillagközi birodalomban ezúttal az emberiség túlélése tét.

Kép forrása

Az emberiség nagy útra indulva elhagyta a Földet és dimenzióugrásokkal felfedezi az űrt. Sőt egy új birodalmat alapít. Ez a rendszer sem hibátlan azonban, így hamar az összeomlás szélére kerül. Az összeomló birodalom az év kihagyhatatlan sci-fije volt 2017-ben – így ajánlottuk már akkor John Scalzi legújabb sorozatának nyitókötetét.
Hamarosan érkezik hozzá a folytatás magyarul is. Egész pontosan az áprilisi Könyvfesztiválon találkozhatunk majd először a Pusztító tűz címet viselő kötettel. Várhatóan hasonló elismerést is kap, mint a nyitó darab, amely elnyerte a Locus-díjat, mellette pedig Hugó-díjra jelölték.
A folytatásban az emberiség csillagközi birodalmaként ismert Egyesülés az összeomlás küszöbén áll. Az Ár, vagyis a csillagközi utazást lehetővé tevő dimenziók közötti átjáró eltűnőben van. Így egész naprendszerek szakadnak el egymástól. Mindezeknek köszönhetően az emberi civilizáció végveszélybe kerül, és milliárdok élete forog kockán.
Csak egyetlen egy ember van, aki minderre megoldást találhat. II. Grayland emperátor, az Egyesülés államfője képes arra, hogy megmentse az emberiséget. Ez persze távol sem olyan egyszerű. Akadnak ugyanis olyanok, akik mindenáron hatalomra akarnak kerülni, mások pedig csak szóbeszédnek tartják az Ár összeroskadását. 
Miközben Grayland a katasztrófára, pontosabban annak elhárítására készül, addig ellenfelei egy polgárháború kirobbanásán ügyeskednek. Egy olyanén, amelyet egyszerre vívnak majd a hatalom termeiben, a kereskedelem központjaiban, az áhítat oltárainál és a jéghideg világűrben…
John Scalzi a Pusztító tűz után még egy részt tervez a sorozat lezárásaként, így trilógiává bővül majd Az összeomló birodalom széria. A harmadik kötet várhatóan idén év végén, vagy jövő év elején érkezik majd.