Madarak a dobozban

MEGJELENT: 2019. január 11. | SZERZŐ: Vape

Elsötétül a tévé, elhallgat a rádió, összeomlik az internet, a telefonok elnémulnak, ráadásul van valami halálos odakint. Josh Malerman Madarak a dobozban című, óriási sikert aratott könyvében egy sarkaiból kifordított világgal találkozhatunk.

Kép forrása

A negyvenhárom éves Josh Malerman több művészeti ágba is belekóstolt, bár először az íráshoz volt köze. Már gyerekkorában megírta első történetét, mely egy űrutazó kutyáról szólt. Közben megismerte a rockzenét, majd később a The High Strung rockbanda énekes-gitárosa lett. Az írástól azonban egyáltalán nem szakadt el, 2014-ben pedig végre megjelenhetett első regénye, a Madarak a dobozban (Bird Box).
A kötet már több mint tizenöt országban jelent meg, sőt a filmjogok is egyből elkeltek, ráadásul gyorsan el is készült belőle forgatókönyv. A posztapokaliptikus horror-dráma filmverziójára pedig 2018 decemberéig kellett várni Sandra Bullock főszereplésével.
A történet szerint valami egészen rémisztő dolog garázdálkodik odakint. Nem szabad ránézni, mivel egyetlen szempillantás is elég ahhoz, hogy az emberből egy őrült, kegyetlen gyilkos, öngyilkos váljon. Nem tudni, hogy honnan jött a valami, de azt sem, hogy mi is az egyáltalán. 
Hatására azonban egyre másra történnek a szörnyűségek. Közben elsötétül a tévé, elhallgat a rádió, összeomlik az internet és elnémulnak a telefonok. Gyakorlatilag megszűnik minden, ami a civilizációt és a világot összetartja. Ráadásul többé az ablakokon sem lehet kinézni.
A rengeteg szörnyűség miatt már csak alig maradt túlélő. Köztük van azonban Malorie, aki két gyerekét próbálja felnevelni. Mindezt viszont csak úgy tudja megtenni, ha a négy fal között maradnak. Egy folyóparti házban élnek zárt ajtók, elfüggönyözött, matracokkal betakart ablakok mögött. 
Innen azonban lépniük kell, mivel csak egy másik helyen lehetnek biztonságban. Odáig azonban rettenetes út vezet. Harminc kilométert ugyanis egy folyón, bekötött szemmel evezve kell megtenniük. Malorie találékonyságán és a gyerekek éles hallásán múlik az út sikere. A végzetesnek tűnő úton ráadásul valami követi őket. Egy állat? Egy ember? Vagy egy szörnyeteg?
Minderre választ ad Josh Malerman letehetetlen, rémisztő és lebilincselő könyve, ami egy sarkaiból kifordult világot mutat be.
Megosztás