Bibliofil fuszekli

MEGJELENT: 2019. január 8. | SZERZŐ: Gergely András

Egy olasz internetes újság szerint új divat van terjedőben a művelt Nyugaton. És ez alkalommal a „művelt Nyugat” szóösszetétel pontosan azt fejezi ki, amit mondani akarunk, semmi áthallás, allúzió, irónia. Művelt, mert olvasott, olvasott, mert szereti a könyveket. S az új divat szerint ezentúl magával viheti mindenhová kedvenc szövegrészleteit. 

Kép forrása

Az Il Libraio című magazin számolt be a közelmúltban arról az új őrületről, amely szerint divatba jöttek az irodalmi idézetekkel ellátott harisnyanadrágok. Az eleve nagyon sokféle – Drakula, Alice Csodaországban, Peter Pan, Micimackó és EA Poe – idézettel kapható ruhadarabok akár egyedi elképzelések szerint is megrendelhetőek.  
Mondhatnánk, hogy kékharisnyáknak kötelező, de a Dega művésznéven alkotó izraeli divattervező által megálmodott harisnyák nem csak hardcore irodalomrajongók számára lehetnek bájos viseletek. Sőt, az igazi könyvmolyok papíron szeretik látni a szövegeket, így az irodalmi harisnya inkább afféle bölcsészcsábító eszköznek tűnik. Szóval, aki írókat, irodalmi szerkesztőket, kritikusokat, s más hasonló tollforgatókat akar elbűvölni, az rögvest szerezzen be párat a szöveges harisnyákból! Az Il Librarió szerint a bibliofil fuszekli a TightsShop nevű áruházban kapható. 
Hogy a magyar irodalom nagyjaitól is idéznek-e, arról nem szól a fáma, de kétségtelen, hogy egy formás női combnál semmiképp sem találhatnánk jobb helyet például annak a sornak: „Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál!”
Megosztás

Egypercesek

Játék a könyvtárban

Játék a könyvtárban

Az elromlott, sérült tárgyaknak sem kell okvetlenül a kukában végezniük

Klasszikusainak a középpontban

Weöres Sándor-napokkal indítja a Gyulai Várszínház a nyári évadot

Csontváry képkockák

„Az én képregényem szintén a mítoszépítést szolgája”

Ron néger, de közben a Ku-Klux-Klan tagja

Egy félmilitarista, félcivil szervezet, melynek súlyos titkai vannak

Vármegyék Székelyföldnek

A magyar történeti, képzőművészeti, földrajzi, néprajzi, hadügyi és természeti viszonyok enciklopédiája