Kontra Ferenc MMA-díjas

Kontra Ferenc Az álom hídja című regénye kapja a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának az év legjobb könyvét elismerő díját – közölte a köztestület.

Kép forrása

Csender Levente Örök utca és Király Farkas Sortűz című regényét Könyv Nívódíjjal ismeri el az Irodalmi Tagozat. A díjakat, amelyeket először 2015-ben osztottak ki, az Élőfolyóirat című irodalmi sorozat következő estjén adják át december 6-án, csütörtökön a Műcsarnokban. 
A rendezvényen a könyveket Tóth Erzsébet Babérkoszorú-díjas költő, író; Nagy Zoltán Mihály József Attila-díjas író és Zsille Gábor József Attila-díjas költő méltatja, közreműködnek Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek, valamint Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas zenész.
Az év legjobb könyve díjat 2015-ben Tőzsér Árpád, 2016-ban Fekete Vince és 2017-ben Lövétei Lázár László vehette át.
A József Attila-díjas költő, író, műfordító Kontra Ferenc munkái német, angol, francia, lengyel, román, bolgár, horvát és szerb nyelven is olvashatóak. Írásait egyebek mellett a Tiszatáj, a Hévíz, a Litera, a Revizor, a Mozgó Világ, a Forrás, az Új Írás, az Irodalmi Szemle és a Múlt és Jövő közölte.