Tinik Szobabiciklivel

MEGJELENT: 2018. november 15. | SZERZŐ: Gergely András

Meglepetésre walesi tinédzserek forgatnak filmet Stephen King Stationary Bike című novellájából. 
A világhírű horrorszerző a baljós hangulatú történet filmjogait jelképes összegért, mindössze egy dollárért adta el a fiataloknak. 


Kép forrása

Két tinédzser Wales déli részéről azzal kereste az írót, hogy hozzájárulna-e ahhoz, ha megfilmesítik meséjét. Persze a fiatalok nem egészen kívülállók. A tizenhat éves Alfie Evans és a tizennégy esztendős Cerys Cliff a Blaenau Gwent Film Academy filmes iskola tanulói, így némi képzettséggel rendelkeznek a feladattal kapcsolatban. 
A filmet készítő produkciós cég vezetője és a film rendezője, Kevin Phillips arról tájékoztatott, hogy diákok kérdésére King munkatársai egy napon belül válaszoltak, és elmondták, mit kell tenniük a filmjogokért, pár nappal később már alá is volt írva a szerződés, és már el is küldték az egy darab dollárt a jogokért cserébe.
Stephen King Stationary Bike (Szobabicikli) című novellája 2003-ban jelent meg a Just After Sunset (Napnyugta után) című kötetében. A történet főhőse egy Richard Sefkitz nevű művész, aki imádja a fast foodot, szinte bele is betegszik, úgyhogy orvosa tanácsára, hogy magas koleszterinszintjét csökkentse, New York-i társasháza alagsorában szobabiciklizni kezd. Hogy izgalmasabb legyen a sportolás, térképeken kezdi rajzolgatni képzeletbeli útvonalat. Ám ahogy közeledik a célhoz, furcsa félelem lesz úrrá rajta: úgy érzi, valaki követi útján…
A walesi fiúk bíznak benne, hogy sikerül olyan mozit forgatniuk, amivel eljuthatnak néhány komolyabb nemzetközi filmfesztiválra. Pénzt ugyan nem csinálhatnak a filmből, de tehetségük bizonyításához erre nincs is szükségük. 
Jelenleg a forgatókönyvön dolgoznak, melyben profi szakember segíti őket. Úgy tervezik, hogy karácsonykor el is kezdik a forgatást.
Megosztás