Harry Potter megint tarolt

Tarolt az észak-amerikai mozikban a Harry Potter-varázsvilág újabb epizódja, a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei. A mozi a nyitó hétvégén hatvankétmillió dolláros (csaknem tizenötmilliárd forintos) jegyárbevételt hozott.
    

Kép forrása

Noha a Harry Potter-regények varázsvilágában játszódó Legendás állatok-sorozat első részénél valamivel gyengébb az eredmény, ahhoz elég volt, hogy a hétvége összes többi filmjét maga mögé utasítsa.
A sorozatot készítő Warner Bros. stúdió nagy reményekkel tekinthet az ország határain túlra, ahol már száz-kilencvenegymillió dollár értékben vettek jegyet a fantasyre, bár az összes Potter-film közül ennek volt a leghűvösebb kritikai fogadtatása. Visszatérő elem a bírálatoknak, hogy a film olyan, mintha J. K. Rowling nem tudta volna eldönteni, mi legyen a történet fő vonala, ezért inkább sok kis darabra szeletelte, remélve, hogy valakit, vagy valamit majd csak megkedvelnek a nézők.  Mások szerint regényként ismét zseniális lenne a törtélnet, de mozifilmként nem az. Rowling sokat markol és keveset fog. 
Mindenesetre tény: a Harry Potter-filmek világa újra megelevenedik a mozivásznon, s így a siker sem maradhat el. A stúdió ötrészesre tervezi a J.K. Rowling varázslóvilágában, évtizedekkel a kis Harry megszületése előtt játszódó sorozatot.