Erős kritika

Úgy látszik, a Kínában a kelleténél is komolyabban veszik a gender-ideológia veszélyeit. Egy írónő homoszexuális szexjeleneteket is tartalmazó regény „írásáért és értékesítéséért” tíz év börtönbüntetést kapott. 

Kép forrása

A Liu néven publikáló szerzőt az elmúlt hónapban ítélte börtönbüntetésre Anhui tartomány bírósága „obszcén anyag” alkotása és eladása miatt – jelentette a Távirati Iroda. Megszállás címet viselő regényében „férfiak homoszexuális viselkedését” ábrázolja, „többek között perverz, például nemi erőszakot és szexuális visszaélést bemutató aktusokat”. 
A hatóságok azután szereztek tudomást a regényről, amikor az népszerűvé vált az online felületeken. Liu több mint hétezer példányt adott el a Megszállásból és más erotikus regényeiből, melyekkel százötvenezer jüant keresett – közölte a Global Times napilap. 
A pornográfia egyébként illegális Kínában. Az ítélet súlyossága azonban heves tiltakozásokat váltott ki a kínai közösségi médiában. A hozzászólók túlzónak találják az ítéletet. 
„Tíz év egy regényért? Ez túl sok” – írja egyikük a Weibón. 
„Azok, akik nemi erőszak elkövetésében bűnösek, kevesebb mint tíz évet kapnak” – utalt egy másik felhasználó egy 2013-as esetre, amikor egy egykori rendőrt nyolc év börtönbüntetésre ítéltek, amiért megerőszakolt egy négyéves kislányt.
A Beijing News kínai hírportál szerint Liu – online művésznevén Tian Ji – fellebbezést nyújtott be a bíróságon.