Mi történt Peggy Sue-val?

MEGJELENT: 2018. október 10. | SZERZŐ: Gergely András

Texasban elhunyt Peggy Sue, Buddy Holly azonos című slágerének ihletője. A hihetetlenül népszerű nóta születésének történetét maga Peggy Sue Gerron írta meg önéletrajzában. 

Kép forrása

A hölgy hetvennyolc éves korában a texasi Lubbock egyik kórházában hunyt el. A Peggy Sue Buddy Holly 1958-ban született egyik nagy slágere volt. Peggy Sue nem a rocklegenda barátnője volt, hanem a The Crickets nevű rock and roll csapata dobosának, Jerry Allisonnak a felesége. Holly a dalt eredetileg az unokahúgának, Cindy Lou-nak ajánlotta volna, de Allison megkérte őt, hogy – mivel szeretett volna imponálni a feleségének – Peggy Sue-ról szóljon a dal. 
A Mi is történt Peggy Sue-val című önéletrajzi kötetet a nóta megszületésének ötvenedik évfordulójára időzítette. Egykori naplójának feljegyzései és barátok emlékezései nyomán elevenítette fel a lubbocki születésű Buddy Holly életét és munkásságát. „Nagyon, nagyon jó barátom volt, a valaha volt legjobb barátom” – írta akkor Peggy Sue Hollyról, akit gimnazista korában ismert meg. 
Buddy Holly 1959 februárjában halt meg, amikor egy iowai koncert után lezuhant a repülőgépe. A gépen volt – és szintén életét vesztette – két másik sztár, Ritchie Valens és a Big Bopper néven ismert J.P. Richardson is. 
Buddy Hollyról egyébként 1978-ban – Gary Busey címszereplésével – életrajzi film készült, 1986-ban pedig Peggy Sue férjhez ment címmel Peggy Sue életéről mutattak be filmet, Kathleen Turner főszereplésével.Megosztás