Régi és új képregények

Hamarosan, na jó, sajnos nem olyan nagyon hamarosan, de azért még októberben részt vehet minden érdeklődő az idei őszi, sorszám szerint 39. Képregény Börzén, amely a VII. kerületben, a Barcsay u. 5. szám alatti iskolában várja a képregényrajongókat. 

Kép forrása

Az október 28-ára szervezett rendezvényre ismét számos újdonsággal készülnek a kiadók. Várhatóan elkészül a Blacksad ötödik kötete, jön a Dylan Dog: A lélek sötétsége című különszám (Igaz, ez csak egy újranyomás.). Érkezik Jessica Jones első füzete Alias címmel, Usagi Yojimbo tizenhetedik része A párbaj címmel, a Hellboy harmadik része, amelynek címe A végzet jobb keze, valamint a The Walking Dead – Élőhalottak Negan című kötete. És persze jönnek a népszerű sorozatok: a Pókember különféle változatai, az X-Men-, a Marvel- és a Batman-szériák újdonságai. 
Persze a felsoroltak korántsem a teljes palettát jelentik, hiszen a börzén gyakorlatilag a teljes hazai képregénykínálat beszerezhető, a Kockástól a Mozaikon át egészen az olyan klasszikusokig, mint amit Fazekas Atilla, Zorád Ernő vagy Korcsmáros Pál képregényei jelentenek. 
És ha már a klasszikusok szóba kerültek, megemlítem a legújabb képregény-szenzációt: ókori képregényeket találtak Jordániában. A Múlt-kor beszámolója szerint Jordánia északi részén, Beit Ras nevű városban egy római sírkamrát fedeztek fel, amelyben „protoképregénynek” tekinthető falfestményekre bukkantak. A freskókon a képi megjelenítést beszédes feliratok egészítik ki. A Dekapoliszhoz tartozó Capitolias város alapítását elmesélő festmények egyikén például egy építőmunkás falról történő lezuhanását ábrázoló kép mellé odabigyesztették a következő értelmező szöveget: „Jaj nekem! Halott vagyok!” A rövid mondatok közvetlenül kapcsolódnak az alakokhoz, csakúgy, mint a modern képregények esetében. Érdekes lenne a teljes sorozatot látni, esetleg füzetben megvásárolni, de erre bizonyosan nem lesz mód az októberi Képregény Börzén. 
Eladóknak, asztalfoglalóknak a belépés kilenc órától megengedett, a látogatók tíztől érkezhetnek. A Börze délután három óráig tart. Asztalt foglalni a marvelplusz kukac gmail pont com címen lehet név, cím, asztalszám és eladó szám megadásával.