Nőknek az F betűs szó

Legyek utolsó aljadék szexista macsó, de a „Vicces, erőteljes és személyes történetek nőktől nőknek arról, hogy mit is jelent számukra az F betűs szó” kiadói ajánlómondatra kihagyhatatlan a geg, csak azt viszont nem írhatom ide. Mármint, hogy mit is jelent a nők számára az F betűs szó. Scarlett Curtis, a brit Sunday Times feminista üdvöskéje, újragondolta a Spice Girls zenekar által világgá kürtölt Girl Power!-jelszót/mozgalmat és vidám, hetyke, provokatív feminista könyvet adott ki arról, hogy valójában milyenek a nőmozgalmak aktivistái.

Kép forrása

Az Egy feminista nem jár rózsaszínben – és egyéb hazugságok című könyv egyszerre komoly és egyszerre mulattató. Egyszerre realista és egyszerre parodizálja a valót. Egyszerre regényes és egyszerre dokumentarista. Egyszerre hasznos és egyszerre fura. Mindent összevetve rendkívül szórakoztató. 
A magyar kiadás hozadéka számunkra, magyar olvasók számára az, hogy a mozgalom nem marad meg a szigetországi keretek között, hanem a mai magyar valóság legmarkánsabb nőikonjai is megszólalnak benne. Így többek között Kalapos Éva Veronika író, Kemény Zsófi slammer, író, Mészáros Antónia, az Unicef Magyarország ügyvezető igazgatója, Nyáry Luca slammer, Rácz Zsuzsa író, újságíró, Szabó T. Anna író, Tóth Krisztina író. 
A külföldi, még ezeknél is menőbb celebeket sznobolóknak pedig ott van Helen Fielding író, Emma Watson, Jameela Jamil színész, aktvitista, Kat Dennings színész, Keira Knightley színész, Alicia Garza aktivista, Jodie Whittaker színész, Whitney Wolfe Herd, a Bumble alapítója, Beanie Feldstein színész, Zoe Sugg beauty blogger. A lista pedig ennél bővebb is. Aki olvasta és szerette a Vaginamonológokat, annak ez is be fog jönni.