Drakula előtt

Megunhatatlan Drakula és a hozzá fűződő történetek, legendák és mesék sora. Szinte minden évben érkezik egy-egy újabb és újabb sztori a félelmetes szörnyetegről. Dacre Stoker & J.D. Barker: Dracul című, már magyarul is megjelenő könyvében azonban a történet elé ugrunk, ráadásul valóságos szereplőkkel is találkozhatunk.

Kép forrása

Már magyarul is megjelent Dacre Stoker és J.D. Barker Dracul című könyve. Ez egy kitalált történet, amely Bram Stokerről és a testvéreiről szól, illetve kalandjukról a sötét lény nyomában. A sztori a Drakula hivatalos előzménye, de a klasszikus regény szerzőjétől hátramaradt feljegyzések és szövegek inspiráltak. Így a Dracul valóságos és kitalált szereplőkkel dolgozik, és új megvilágításba helyezi a világirodalom legfélelmetesebb és legmaradandóbb történetét.
A Stoker testvérek kalandja Írországban kezdődik, a gyermekkori otthonukban, azután bejárják Európát, mígnem találkoznak magával a félelmetes címszereplővel. 
1868-at írunk és a huszonegy éves Bram egy magányosan álló toronyban várja, hogy szembenézzen egy leírhatatlan szörnyeteggel. Feszületekkel, szenteltvízzel és egy puskával felszerelkezve azért imádkozik, hogy túlélje élete leghosszabb éjszakáját. Közben pedig kétségbeesetten igyekszik papírra vetni mindazt, aminek tanúja volt, ezért feljegyzi azokat az eseményeket, amelyek egészen idáig vezettek. Idáig… De honnan indult a kaland iránti vágy?
A történet előzmény lévén korábban kezdődik és bemutatja Bram gyerekkorát is, amikor sokat betegeskedett. Gyerekként az ideje nagy részét ágyban töltötte a szülei dublini otthonában, és egy fiatal nő gondoskodott róla, akit Ellen dadusnak hívtak. A dada furcsa szokásaira azonban akkor lett figyelmes Bram és nővére, Matilda, amikor az egyik közeli városban egymással összefüggő, különös halálesetek történnek. Nem sokkal később ismét egymást követik a titokzatos és hátborzongató események, ám ezek után végül Ellen váratlanul eltűnik. Évekkel később Matilda Párizsba megy tanulni, ahonnan azzal a hírrel tér haza, hogy látta Ellent, és a rémálom, amelyről Brammel azt hitték, hogy már régen véget ért, valójában csak most kezdődik…