Ingyen utazhat, aki olvas

Nem először és nem is utoljára hírdeti meg szellemes és tanulságos akcióját a kolozsvári tömegközlekedés: ingyen utazhat Kolozsváron, aki könyvet olvas!

Kép forrása

Persze nem mindig és nem állandóan utazhatnak jegy nélkül a könyvmolyok, de az tény, hogy nem kell jegyet váltania a kolozsvári tömegközlekedési eszközökre azoknak, akik most pénteken igazi, papírra nyomtatott könyvet olvasnak. 
A kincses városban lassan őszi hagyománnyá váló akció a Bookfest Könyvszalon kezdeményezése, amelynek szervezői elérték, immár nem először, hogy a csütörtöktől vasárnapig tartó könyves rendezvénysorozat tiszteletére pénteken hajnaltól este tízig ingyen utazhatnak az olvasók Kolozsváron. 
A kedvezmény az e-könyvekre és hangoskönyvekre nem érvényes, figyelmeztetnek közleményükben a szervezők, jegy helyett valódi könyvet kell venni, vinni az utazóknak. 
A Bookfest Könyvszalon helyszíne egyébként a sétatéri Kaszinó, ahol több mint húsz könyves vállalkozás, kiadók és terjesztők jelennek meg újdonságokkal, érdekességekkel, húsz sőt akár hetven százalékos kedvezményekkel.  A nemzetközi könyvszemle idei díszmeghívottja az Amerikai Egyesült Államok. 
A rendezvény délelőtt tíz és este nyolc között látogatható.