Ingyen utazhat, aki olvas

MEGJELENT: 2018. szeptember 12. | SZERZŐ: Gábor Bálint

Nem először és nem is utoljára hírdeti meg szellemes és tanulságos akcióját a kolozsvári tömegközlekedés: ingyen utazhat Kolozsváron, aki könyvet olvas!

Kép forrása

Persze nem mindig és nem állandóan utazhatnak jegy nélkül a könyvmolyok, de az tény, hogy nem kell jegyet váltania a kolozsvári tömegközlekedési eszközökre azoknak, akik most pénteken igazi, papírra nyomtatott könyvet olvasnak. 
A kincses városban lassan őszi hagyománnyá váló akció a Bookfest Könyvszalon kezdeményezése, amelynek szervezői elérték, immár nem először, hogy a csütörtöktől vasárnapig tartó könyves rendezvénysorozat tiszteletére pénteken hajnaltól este tízig ingyen utazhatnak az olvasók Kolozsváron. 
A kedvezmény az e-könyvekre és hangoskönyvekre nem érvényes, figyelmeztetnek közleményükben a szervezők, jegy helyett valódi könyvet kell venni, vinni az utazóknak. 
A Bookfest Könyvszalon helyszíne egyébként a sétatéri Kaszinó, ahol több mint húsz könyves vállalkozás, kiadók és terjesztők jelennek meg újdonságokkal, érdekességekkel, húsz sőt akár hetven százalékos kedvezményekkel.  A nemzetközi könyvszemle idei díszmeghívottja az Amerikai Egyesült Államok. 
A rendezvény délelőtt tíz és este nyolc között látogatható.
Megosztás

Egypercesek

Kódexek a neten

Kódexek a neten

Digitálisan is elérhetők az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár kódextöredékei

Virtuális Frankenstein-fiú

Mutasd a profilod, meg nem mondom, ki vagy

Tinik Szobabiciklivel

Tinédzserek forgatnak filmet Stephen King Stationary Bike című novellájából

Kifutóra a vasfüggöny mögül

Három év után új könyvvel jelentkezett a népszerű szerző

Tudta Ön, hogy a múlt disztópiájában él?

Tömegkultúráról és annak szubkulturális gyökereiről, élvhajhászásról és össznépi tébolyról