Ingyen utazhat, aki olvas

MEGJELENT: 2018. szeptember 12., szerda | SZERZŐ: Gábor Bálint

Nem először és nem is utoljára hírdeti meg szellemes és tanulságos akcióját a kolozsvári tömegközlekedés: ingyen utazhat Kolozsváron, aki könyvet olvas!

Kép forrása

Persze nem mindig és nem állandóan utazhatnak jegy nélkül a könyvmolyok, de az tény, hogy nem kell jegyet váltania a kolozsvári tömegközlekedési eszközökre azoknak, akik most pénteken igazi, papírra nyomtatott könyvet olvasnak. 
A kincses városban lassan őszi hagyománnyá váló akció a Bookfest Könyvszalon kezdeményezése, amelynek szervezői elérték, immár nem először, hogy a csütörtöktől vasárnapig tartó könyves rendezvénysorozat tiszteletére pénteken hajnaltól este tízig ingyen utazhatnak az olvasók Kolozsváron. 
A kedvezmény az e-könyvekre és hangoskönyvekre nem érvényes, figyelmeztetnek közleményükben a szervezők, jegy helyett valódi könyvet kell venni, vinni az utazóknak. 
A Bookfest Könyvszalon helyszíne egyébként a sétatéri Kaszinó, ahol több mint húsz könyves vállalkozás, kiadók és terjesztők jelennek meg újdonságokkal, érdekességekkel, húsz sőt akár hetven százalékos kedvezményekkel.  A nemzetközi könyvszemle idei díszmeghívottja az Amerikai Egyesült Államok. 
A rendezvény délelőtt tíz és este nyolc között látogatható.
Megosztás

Egypercesek

Látogatható örökség

Látogatható örökség

Azok a műemléképületek, amelyek általában zárva vannak a nagyközönség előtt, ingyen és szakszerű vezetéssel fogadják a látogatókat

Borirodalom a Várkertben

A magyar bor hungarikum, a magyar kulturális hagyomány fontos része

Indul a Lázár Ervin Program

„Egyetlen esemény is képes megváltoztatni egy életet, beindítani egy tehetséget”

Célkeresztben a visegrádiak és a törökök

A Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Lumen Kávézóban és az A38 hajón várják az érdeklődőket

Amerikai elismerés Krasznahorkainak

Az évente több kategóriában odaítélt National Book Awardot az Egyesült Államok egyik legjelentősebb irodalmi díjának tartják