Ingyen utazhat, aki olvas

MEGJELENT: 2018. szeptember 12. | SZERZŐ: Gábor Bálint

Nem először és nem is utoljára hírdeti meg szellemes és tanulságos akcióját a kolozsvári tömegközlekedés: ingyen utazhat Kolozsváron, aki könyvet olvas!

Kép forrása

Persze nem mindig és nem állandóan utazhatnak jegy nélkül a könyvmolyok, de az tény, hogy nem kell jegyet váltania a kolozsvári tömegközlekedési eszközökre azoknak, akik most pénteken igazi, papírra nyomtatott könyvet olvasnak. 
A kincses városban lassan őszi hagyománnyá váló akció a Bookfest Könyvszalon kezdeményezése, amelynek szervezői elérték, immár nem először, hogy a csütörtöktől vasárnapig tartó könyves rendezvénysorozat tiszteletére pénteken hajnaltól este tízig ingyen utazhatnak az olvasók Kolozsváron. 
A kedvezmény az e-könyvekre és hangoskönyvekre nem érvényes, figyelmeztetnek közleményükben a szervezők, jegy helyett valódi könyvet kell venni, vinni az utazóknak. 
A Bookfest Könyvszalon helyszíne egyébként a sétatéri Kaszinó, ahol több mint húsz könyves vállalkozás, kiadók és terjesztők jelennek meg újdonságokkal, érdekességekkel, húsz sőt akár hetven százalékos kedvezményekkel.  A nemzetközi könyvszemle idei díszmeghívottja az Amerikai Egyesült Államok. 
A rendezvény délelőtt tíz és este nyolc között látogatható.
Megosztás

Egypercesek

Játék a könyvtárban

Játék a könyvtárban

Az elromlott, sérült tárgyaknak sem kell okvetlenül a kukában végezniük

Klasszikusainak a középpontban

Weöres Sándor-napokkal indítja a Gyulai Várszínház a nyári évadot

Csontváry képkockák

„Az én képregényem szintén a mítoszépítést szolgája”

Ron néger, de közben a Ku-Klux-Klan tagja

Egy félmilitarista, félcivil szervezet, melynek súlyos titkai vannak

Vármegyék Székelyföldnek

A magyar történeti, képzőművészeti, földrajzi, néprajzi, hadügyi és természeti viszonyok enciklopédiája