Hangos önkénteseket várnak

Nagyratörő célt tűzött maga elé a Bodor Tibor Egyesület. Az önkéntesekkel dolgozó szervezet azt szeretné, hogy szeptember ötödikére száz hangoskönyvvel bővüljön a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének könyvtára. A 2019-es cél viszont már kétszáz könyv elkészítése lesz.

Kép forrása

Az egyesület tavaly jött létre, és tagjainak legfőbb célja a hangoskönyvtár bővítése. A névadóról, Bodor Tiborról érdemes tudni, hogy a kétezerben elhunyt nagyszerű színművészt az egyik legszebb hangú színésznek tartották. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanított beszédet és versmondást és színházi munkái mellett a Magyar Vakok és Gyengénlátók Szövetsége Hangos könyvtárának egyik legaktívabb felolvasója volt. Pályafutása során közel kilencezer órányi hanganyagot olvasott fel, amelyből a digitalizálás után közel négyszáz könyv ma is elérhető.
Nos, a róla elnevezett egyesület a színész hagyatékát őrizve szeretné bővíteni a látássérültek könyvtárát. A kezdeményezéshez várják újabb felolvasó önkéntesek jelentkezését. Aki kedvet érez magában, annak nem kell mást tennie, mint Antoine De Saint-Exupéry A Kis Herceg című könyvéből felolvasni a 13. fejezet első másfél oldalát (első mondat: „A negyedik bolygó az üzletemberé volt.” Utolsó mondat: „Semmit. Birtoklom őket.”), majd az elkészült felvételt elküldeni a hangkolcsonzo@gmail.com e-mailcímre. Felolvasók mellett az Egyesületbe várnak olyan személyeket is, akik a háttérmunkákban (vágás, normalizálás, mastering) tudnak segíteni.