Murokffy Kolozsvárott

Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án, hivatalosan is megnyitották a 9. Kolozsvári Magyar Napokat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében tartott ünnepi nyitógálán úgy fogalmazott, hogy a kultúra közösséget is jelent. A rendezvényen felhívja a figyelmet arra, hogy értjük egymást, figyelünk egymásra, vannak közös ügyeink és összetartozunk. 

Kép forrása


A nagyszabású rendezvényen az Előretolt Helyőrség Íróakadémia alkotói is bemutatkoznak. 
Augusztus 21.-én, kedden 18 órakor az https://magyarnapok.ro/2018/ ban Demeter Szilárd Hármasoltár című kötetének bemutatója lesz, 19.00 órakor az Előretolt Helyőrség Irodalmi Karaván keretében bemutatkozik Bánkövi Dorottya, Birtalan Andrea, Gere Nóra és Kovács Újszászy Péter.
Augusztus 22. -én, szerdán, 16 órakor ugyancsak az Insomnia Caféban Arany János Toldi című művének román-magyar nyelvű kiadása Gelu Păteanu fordításában és Farkas Wellmann Endre: Gyalu, a spíler című könyvének bemutatói lesznek.
Augusztus 25. -én, szombaton 11 órakor, megint az Insomnia Caféban Pataki Tamás Murokffyban vérré válik az abszint, és lóvá teszi az ördögöt című pikareszkjének bemutatója, 11.30 órakor Sayfo Omar Allah tágas földje című regényének bemutatója, 12. órától pedig Karkó Ádám, Varga Melinda és Viola Szandra mutatkozik be.